RUSIJA NASTAVLJA AGRESIJU NA UKRAJINU: Vojska se pregrupisala i fokusirala na nove CILJEVE!

Autor:

Svet

30.03.2022

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napori Rusije usmereni su na preuzimanje kontrole nad gradovima Popasana, Rubižnje i Marijupolj.

RUSIJA NASTAVLJA AGRESIJU NA UKRAJINU: Vojska se pregrupisala i fokusirala na nove CILJEVE!

Foto: youtube.com/printscreen

Ruska vojska je u sredu nastavila da sprovodi potpunu oružanu agresiju na Ukrajinu, dok ukrajinske snage nastavljaju da izvode odbrambenu operaciju u istočnom, jugoistočnom i severoistočnom pravcu, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo odbrane.

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane takođe tvrdi da su ruske trupe "pretrpele značajne gubitke" i da su verovatno "privremeno odustale od zadatka blokiranja Kijeva".

Ruska vojska se pregrupisala i fokusirana je na "ofanzivne operacije u istočnoj operativnoj zoni i na povećanje sistema logističke podrške trupa u oblastima Donjecka i Tavrije", navodi se u saopštenju Ministarstva. Rusija je "intenzivirala vatrene i jurišne operacije" u regionu Donjecka i "nastavlja da nanosi vazdušne i raketne udare na naselja".

Ministarstvo odbrane Ukrajine tvrdi da su glavni napori Rusije usmereni na preuzimanje kontrole nad gradovima Popasana, Rubižnje i Marijupolj. Takođe se tvrdi da je ruska vojska "demoralizovana" i da ima "nisku motivaciju da učestvuje u neprijateljstvima u Ukrajini".

Ruske snage nastavljaju da se gomilaju i u oblasti kod Černobiljske nuklearne elektrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading