SNIMAK KOJI SLAMA I NAJTVRĐA SRCA! Dečak prelazi ukrajinsku granicu: EGZODUS, PORODICE SU RASPARČANE! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.03.2022

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već dve nedelje nam iz Ukrajine pristižu slike patnje civilnog stanovništva, a među najpotresnijim su one koje pokazuju patnju dece. Jedan takav video nastao je 5. marta i proširio se društvenim mrežama, a pokazuje četvorogodišnjeg dečaka kako prelazi granicu Ukrajine i Poljske i plače.

SNIMAK KOJI SLAMA I NAJTVRĐA SRCA! Dečak prelazi ukrajinsku granicu: EGZODUS, PORODICE SU RASPARČANE! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter

Dečak na leđima nosi ranac, a u kesi plišanu igračku. Najpre se mislilo da je dečak sam, ali se posle ispostavilo da mu je majka bila ispred i da su se dečak Valerij (4) i njegova sestra smestili kod rođaka u Poljskoj.

Nasuprot informacijama koje su objavljene u medijima, četvorogodišnji Valerij iz Ukrajine nije sam prešao granicu. Bio je sa svojom porodicom. Na graničnom prelazu Medika dobio je slatkiše od službenika. On i njegova porodica su bezbedni u Poljskoj – saopštila je Granična policija Poljske, prenosi lokalni portal wiadomosci.onet.pl.

 

Video je postao viralan na društvenim mrežama, a mnogi su komentarisali pretužnu scenu.

Srceparajuće. Svako dete zaslužuje najbolji mogući početak u životu, bez obzira gde se nalazi – napisao je jedan korisnik Tvitera.

Kako je saopštio visoki komesar UN za izbeglice Filipo Grandi, do 8. marta najmanje dva miliona ljudi je pobeglo iz Ukrajine. On je ovaj egzodus nazvao najbrže rastućom izbegličkom krizom u Evropi od Drugog svetskog rata.

Na granicama sam video egzodus ljudi, uglavnom žena i dece, zajedno sa starijim izbeglicama i osobama sa invaliditetom. Stigli su šokirani, duboko pogođeni nasiljem i svojim mukotrpnim putovanjem ka bezbednosti. Porodice su besmisleno rasparčane. Ovo je tragično. Ako se rat ne zaustavi, isto će važiti i za mnoge druge – rekao je Grandi.

 

Većina izbiglica, više od 1,2 miliona, uputila se u Poljsku. Drugi su prešli u Mađarsku, Moldaviju, Rumuniju, Slovačku i druge zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading