(JEZIV VIDEO) MASAKR U EGIPATSKOJ CRKVI: 10 mrtvih - poginuo i napadač!

Autor: Tanjug

Svet

29.12.2017

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naoružani napadač otvorio je vatru kod koptske crkve u južnom predgrađu Kaira, pri čemu su ubijeno najmanje 10 osoba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Masakr u Egiptu

Ubijen je i napadač, s tim da postoji mogućnost da je napadača bilo više, javljaju agencije pozivajući se na bezbednosne izvore i na egipatske državne medije. Egipatsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da pet osoba u napadu na crkvu ubijeno, dok je pet ljudi ranjeno, prenosi Rojters.

Incident se dogodio u četvrti Helvan, na južnom obodu egipatske prestonice, a u njemu je učestvovalo više od jednog napadača, javila je egipatska državna novinska agencija MENA. 

Egipatska agencija navodi, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da su u napadu učestvovala dva napadača od kojih je jedan pobegao sa lica mesta i trenutno ga policija goni, prenosi AP. 

AP navodi, pozivajući se na egipatske bezbednosne zvaničnike, da je napad izvela jedna naoružana osoba, koja je pucala ispred koptske crkve pre nego što je izvršila saomoubistvo, a prilikom razmene vatre povredjene su tri osobe. 

Egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je prethodno da su dva policajca ubijena u napadu na crkvu Mar Mina, javlja Rojters pozivajući se na lokalne medije. 

Šef bezbednosne službe Kaira uputio se na lice mesta, javili su lokalni mediji. Na video-snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se kako mrtav naoružani napadač leži na zemlji. 

Vlasti su zatvorile za javnost oblast oko crkve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading