U NACIONALNOM PARKU U KOMŠILUKU SNEŽNI PREKRIVAČ 30 CENTIMETARA: Hladni front sa severa doneo sunovrat temperature (FOTO)

Autor:

Svet

23.04.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija sa snegom najviše brine poljoprivrednike u Delnicama, koji izražavaju zabrinutost za svoje procvetale voćke i druge poljoprivredne kulture.

U NACIONALNOM PARKU U KOMŠILUKU SNEŽNI PREKRIVAČ 30 CENTIMETARA: Hladni front sa severa doneo sunovrat temperature (FOTO)

Foto: Foto by Nacionalni park Sjeverni Velebit

U poslednjim meteorološkim vestima iz Hrvatske, saznajemo da je sneg zahvatio područje Gorskog kotara i Like, donoseći sa sobom pad temperature. Na planinskom vrhu Zavižanu, visina snežnog pokrivača iznosi skoro 30 centimetara, a prognoze Hidrometeorološkog zavoda ukazuju da se i u narednim danima očekuje povremeno padanje pahulja i susnežice. Delnice su zabeležile 14 centimetara snega, dok je u Pargu izmereno devet, a u Crnom Lugu tri centimetra. Snežni pokrivač prekrio je i područje Plataka, što je vidljivo na veb kamerama.

- Bilo je proleće, zapravo već leto, a sada je Božić. I šta mi možemo učiniti? Tako je kod nas. Poslednji sneg je uvek padao 1. maja – zaključila je jedna meštanka.

Situacija sa snegom najviše brine poljoprivrednike u Delnicama, koji izražavaju zabrinutost za svoje procvetale voćke i druge poljoprivredne kulture. Izveštaji govore o tome da će ovakva nagla promena vremena teško pogoditi useve. Stanovnici ističu da i pored čestih snežnih padavina u ovo doba godine, ipak se nadaju da ovaj period neće dugo trajati.

 

 


Hrvatski autoklub (HAK) takođe upozorava vozače na zimske uslove i zabrane saobraćaja koji važe za određene tipove vozila na državnim i lokalnim putevima u Gorskom kotaru. Kamioni sa prikolicom i tegljači sa poluprikolicom podležu zabranama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na navedenim putevima, kao i na drugim putevima na području Delnica, Čabra, Vrbovskog i Gornjeg Jelenja. Vozače se takođe upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putu.

 

 

(ALO)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading