PILOT DAO SIGNAL ZA HITNU SITUACIJU: Avion iznad Hrvatske naglopromenio smer - porka poslata kontorli leta!

Autor:

Svet

02.03.2023

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pilot je kontroli leta u Hrvatskoj poslao kod squawk 7700, koji označava hitnu situaciju.

PILOT DAO SIGNAL ZA HITNU SITUACIJU: Avion iznad Hrvatske naglopromenio smer - porka poslata kontorli leta!

Foto: Wikipedia/Oyoyoy

Wizz air

Avion WizzAira na letu broj W67778 koji je leteo iz nemačkog Dortmunda prema Ohridu u Severnoj Makedoniji naglo je iznad Hrvatske promenio smer, javio je servis za praćenje letova Flightradar.

Pilot je kontroli leta poslao kod squawk 7700, koji označava hitnu situaciju, ali zasad nije poznato šta se tačno dogodilo.

 

 

Kako je vidljivo na putanji njegovog leta, avion je preleteo preko hrvatskog vazdušnog prostora, prešao granicu s BiH, zatim se naglo okrenuo, vratio ponovo na hrvatsko nebo i preko Kvarnera sleteo na aerodrom pored Venecije, prenosi Dnevnik.hr.

Iz WizzAir zasad nema objašnjenja, a na Tviteru postoje objave tek da je avion srećno sleteo.

Javnost je ova vest potresla jer još uvek nije zaboravljen slučaj  nestaka Cesne sa radara, a kasnije i pronađene srušene letelice kada nije preživeo nijedan putnik.

U šumovitom i brdovitom predelu Broćanca, 10 minuta hoda od zadnjih kuća pronađen je tačno u 10.50 30. maja 2022. godine nestali avion Cesna, pisao je tada Jutarnji list.

- Nažalost, potvrđeno je da su svi putnici letelice Cesna poginuli i sledi policijski uviđaj. U ime svih operativnih snaga izražavam saučešće porodici i prijateljima poginulih - rekao je tada upravnik Civilne zaštite Hrvatske Damir Trut.

Vest o pronalasku letelice javljena je preko radio veze u bazu, a tome su svedočili reporteri Jutarnjeg lista koji su na tom terenu s drugom ekipom letača.

U bazu su javljene i tačne koordinate lokacije.

- Vidim delove repa, krila i kabine - rekao je letač koji je našao avion.

Pronalazak aviona potvrdio je i glavni istražitelj avionskih nesreća Danko Petrin.

- Delovi aviona koji je u nedjelju nestao na letu iz Splita za Nemačku uočen je dronom na području Bročanca kod Rakovice - rekao je on tada Hini.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading