RUDANKA NE BIRA REČI, SEVA VATRA: Putin je ludak, Džonson je mesnata karikatura, Bajden je lider u pelenama! LOM!

Autor:

Svet

09.05.2022

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Književnica Vedrana Rudan dala je svoje viđenje ruske invazije na Ukrajinu.

RUDANKA NE BIRA REČI, SEVA VATRA: Putin je ludak, Džonson je mesnata karikatura, Bajden je lider u pelenama! LOM!

Foto: ST/N. MANDIĆ/Tanjug/AP

U intervjuu za Mondo, Rudan se dotakla aktuelne geopolitičke situacije i u svom stilu i bez dlake na jeziku objasnila šta misli o liderima Ruske Federacije Vladimiru Putinu i američkom predsedniku Džo Bajdenu.

Putin jeste ludak, ali on je onoliko lud koliko su to i drugi vladari sveta. Ne smemo se čuditi. Ljudska istorija je istorija vladavine kretena opsednutih lovom na lovu i moć. Ljudi su bića koja se u pravom svetlu pokazuju samo kad ratuju. Krvoločna gamad kojoj nikad dosta zemlje, mora, oružja, novca, nafte, plina, dragulja… - navela je Rudan.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kako je navela, Evropljani su poslednjih meseci uznemireni jer je na "naš" prag došlo ono što se godinama događa daleko od nas.

- Njušimo krv nevinih, gledamo strah u očima prognanih, slušamo pretnje zločinaca sa Istoka i Zapada, svetom vladaju kreteni. Boris Džonson je debela, mesnata karikatura koja predstavlja odvratnu gomilu nasilnika i zločinaca koji su sve što imaju stekli ubijajući i otimajući. Gadovi su i oni i njihovi šefovi koji im iz Vašingtona diktiraju poteze. Putina sam u jednom od svojih tekstova nazvala 'Amerikancem' jer se on ponaša poput Obame ili Klintona, da ne nabrajam ostale gadove. Zašto se Zapad tome toliko čudi, zašto to objašnjava njegovom 'bolešću' pitaj boga. Posebno me nervira njihova drskost kad na naše ekrane lansiraju Bajdenove govore i nastupe. Toliko su nepristojni da se usuđuju prodati nam priču kako je sasvim normalno da Amerikom 'vlada' čovek u pelenama koji se rukuje sa vazduhom i zove mamu kad ne dobije bočicu s mlekom - navela je Rudan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dragan

09.05.2022 22:40

Po običaju: u centar Svaka čast

Tita

10.05.2022 16:02

Bravo Vedrana.