EVO KO IGRA FINALE AUSTRALIJAN OPENA! Repriza OKRŠAJA u Americi pred nama!

Autor:

Sport

25.01.2024

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završeni su polufinalni mečevi u Melburnu.

EVO KO IGRA FINALE AUSTRALIJAN OPENA! Repriza OKRŠAJA u Americi pred nama!

Foto: Tanjug/AP

Australijan open

Posle dva polufinalna susreta na u ženskoj kategoriji na Australijan openu, poznate su nam finalistkinje prvog Grend slem turnira u godini. 

U subotu 27. januara će na teren "Rod Lejver" arene izaći Ćinven Ženg i Arina Sabalenka. Od ranije danas je poznato da je Beloruskinja posle borbe u prvom setu, prilično lako slomila tpor Koko Gof i tako obezbedila sebi kartu u borbi za trofej. 

 

 

Sada joj se priključila i kineska teniserka. Ona je bez mnogo problema uspela da savlada Dajanu Jastremsku iz Ukrajine u dva seta. Meč je potrajao oko sat i 40 minuta, a osim početka, Ženg je diktirala tempo kroz ostatak susreta. Povela je Jastremska uz brejk prednosti na početku prvog seta, ali je Ženg odmah uzvratila, napravila brejk, a potom i još jedan kojim je rešila ovaj prvi set.

 

 

U drugom setu je početak bio dramatičan, jer je Jastremska ispustila servis, posle čega je istu stvar učinila i Ženg, ali je Kineskinja sakupila snagu, pribrala se i potom i sama napravila još jedan brejk vredan pobede.

Koa što je rečeno, finale je zakazano za subotu i ono će biti repriza četvrtfinala US opena prošle godine kada je Sabalenka prilično lako u dva seta počistila Ženg sa terena. U muškoj konkurenciji, finale će se odigrati dan kasnije. Pred nama su polufinalni okršaji između Janika Sinera i Novaka Đokovića, to jest Danila Medvedeva i Aleksandra Zvereva. 

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading