VELIKI PROBLEM ZA ŠPANSKI DEJVIS KUP: Nadalu i Alkarazu "vise" Olimpijske igre u Parizu dogodine!

Autor: M. M.

Sport

26.11.2023

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemaju nijedan nastup za reprezentaciju.

VELIKI PROBLEM ZA ŠPANSKI DEJVIS KUP: Nadalu i Alkarazu "vise" Olimpijske igre u Parizu dogodine!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Karlos Alkaraz

Španski teniseri Rafael Nadal i Karlos Alkaraz možda neće biti u prilici da igraju za Dejvis kup reprezentaciju uoči Olimpijskih igara.

Naime, po pravilu, za nastup na najvećoj planetarnoj smotri potrebno je da se u prethodne dve godine zabeleži makar jedan nastup za nacionalni tim. Nadal i Alkarau to nisu uradili do sada, a pošto je Španija dobila vajld-kard za završni turnir naredne godine u Malagi, tu šansu neće imati ni u februaru kada se igraju kvalifikacije.

Ipak, njih dvojica ne bi trebalo mnogo da brinu, pošto će im molba, odnosno pismo biti gotovo sigurno prihvaćeno od strane ITF.

Nadal nije mogao da igra zbog povrede kuka, od koje se i dalje oporavlja, dok je sa Alkarazom situacija malo drugačija. On će pokušati da se opravda činjenicom što neće moći da nastupi u plej-ofu u februaru iz gore navedenog razloga.

Podsetimo, Nadal je zlato na Igrama osvojio u singlu (Peking 2008), odnosno u dublu (Rio de Žaneiro 2016).

Nadal je poslednji meč odigrao u januaru ove godine na Australijan openu. On se povredio na meču drugog kola protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda. Nadal je ranije najavio da želi još jednom igra na Rolan Garosu i na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine. Španski teniser je u karijeri osvojio 22 grend slem trofeja, dok je Novak Đoković ubedljivo prvi sa 24.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading