NOVAK SE ŽRTVUJE ZBOG MAJKE SRBIJE: Đoković svesno rizikuje gubitak bodova i prvog mesta ATP liste

Autor:

Sport

21.09.2023

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole uzeo odmor iako bi to moglo skupo da ga košta.

NOVAK SE ŽRTVUJE ZBOG MAJKE SRBIJE: Đoković svesno rizikuje gubitak bodova i prvog mesta ATP liste

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković odustao je od borbe za prvo mesto i podebljavanje svog imena u istoriji tenisa zbog Srbije! Nole je objavio kalendar turnira na kojima će igrati do kraja 2023, a već na prvi pogled je jasno da se odrekao velikog broja sigurnih bodova koji su mogli biti ključni za opstanak na vrhu ATP liste. Ovako rizikuje da ga Karlos Alkaraz svrgne s trona, a sve da bi odmoran dočekao završni turnir Dejvis kupa u Malagi od 21. do 26. novembra i pokušao da sa drugovima iz reprezentacije osvoji "salataru", kao i 2010.

Foto: Teniski savez Srbije

 

Naime, Nole do kraja godine brani 2.850 bodova, dok Španac brani samo 360 s obzirom na to da krajem 2022. nije igrao zbog povrede, a razlika je trenutno 3.260 bodova u korist Srbina. Đoković će do kraja godine igrati samo masters u Parizu i Završni masters u Torinu, odnosno svesno je žrtvovao 250 bodova s turnira u Tel Avivu i 500 bodova iz Astane. Pritom je odbio da ide na masters u Šangaju i uzme i do 1.000 bodova da se ne bi umarao. U Gradu svetlosti Novak brani 600 bodova jer ga je Holger Rune prošle godine savladao u finalu, dok Španac brani samo 180 bodova. Uz to, Alkaraz brani samo 180 bodova iz Bazela. On na Završnom mastersu nije ni bio 2022, a Đoković u Torinu brani svih 1.500 bodova jer je stigao do titule bez poraza.

Republika

Foto: Starsport

Srbija osvojila Dejvis kup 2010.

U prevodu, dovoljno je da Novak malo podbaci, a Alkaraz odigra na svom nivou, pa da dođe do rokade na čelu ATP liste. Međutim, lični uspesi sada su potisnuti u drugi plan zarad Srbije, koja će u četvrtfinalu Dejvis kupa igrati protiv Velike Britanije.

- Cilj je da osvojimo Dejvis kup. Igrati za svoju zemlju, za Srbiju, nešto je potpuno drugačije. Velika odgovornost i pritisak, ali i velika privilegija i čast - rekao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Ddda

22.09.2023 17:34

Živi u Monaku da Srbiji ne bi plaćao porez. Rafa i Rodžer 30-40% svoje zarade daju u Špnsku/Švajcarsku poresku upravu.