OVO JE TAJNA NOVAKOVOG NAJBOLJEG UDARCA: Ovako Đoković LOMI SVE RIVALE!

Autor:

Sport

21.09.2023

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji u istoriji.

OVO JE TAJNA NOVAKOVOG NAJBOLJEG UDARCA: Ovako Đoković LOMI SVE RIVALE!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je najbolji teniser u istoriji, ovo je već postala činjenica sa kojom su se pomirili i njegovi rivali, a o teniskom umeću srpskog genija mogu da se napišu knjige.

Ono što Noleta posebno izdvaja od konkurencije je njegov ritern koji je nerešiva enigma za sve protivnike.

U razgovoru sa teniskom legendom Džonom Mekinroom otkrio je najbolji teniser sveta tajnu svog oružja.

- Ne bih rekao da postoji jedna stvar, jedna tajna. Očigledno, u zavisnosti od podloge na kojoj igram, volim da menjam svoju poziciju. Ali rekao bih da ako moram da istaknem nekoliko stvari o kojima stalno razmišljam kada je ritern u pitanju – to je razdvojeni korak (split step) - rekao je Novak.

Mali eksplozivni korak daje mogućnost brže reakcije, a ukoliko se radi na pravi način isti omogućava bolju ravnotežu pri izvođenju udarca.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

- Mislim da taj korak zaista određuje pravo vreme za predviđanje servisa protivnika. I naravno, pokušavam da uradim svoj domaći zadatak pre nego što izađem na teren, znajući protiv koga igram, koji su njegovi obrasci.  Ali mislim da je više od toga, zapravo u pitanju tajming, jer ponekad – brzina radi protiv vas kod riterna, ako ste prebrzi. To se ponekad dešava sa mnom, zar ne? To želim da predvidim prerano, onda me lopta pogodi, a ja je neću ispred. Dakle, pravi balans između brzine, anticipacije i tajminga – čini formulu - otkrio je Novak Đoković.

Otkrio je i da je zbog "nesigurnosti" dodatno poboljšao vraćanje servisa protivnika.

- Kada se suočavam sa nekim od velikih servera, volim da se pomerim malo unazad. Ali mislim da je – koliko god ovo čudno zvučalo – razlog za to bio nedostatak poverenja u moj ritern - rekao je uvek skromni velikan Novak Đoković.

Forhend, bekhend, ritern, mentalna snaga, kondicija, srce šampiona. Novak ima sve, a nadamo se da će još dugi niz godina da dominira svetskom teniskom scenom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading