KIRJOS BRANIO ĐOKOVIĆA - Novaka napali zbog miliona koje zarađuje, Australijanac im zapušio usta

Autor:

Sport

09.08.2023

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijanac stao na Noletovu stranu smatrajući da je nepravedno malo zaradio na nedavnom Vimbldonu.

KIRJOS BRANIO ĐOKOVIĆA - Novaka napali zbog miliona koje zarađuje, Australijanac im zapušio usta

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos i Novak Đoković

Novak Đoković je prst u oku mnogima, pa čak i kada se desi da nije najbolji u nečemu. Istina, to su retke situacije, ali ono što se još ređe dešava je da Nik Kirjos stane u odbranu srpskog asa, ili bar da ga spominje u pozitivnom svetlu.

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos

Australijski teniser često kritikuje Noleta, ali očigledno ima potrebnu da stane u njegovu odbranu kada ga drugi razapinju bez povoda. Tako je bilo i sada kada su pojedinci na društvenim mrežama potegli pitanje zarada muškaraca i žena, odnosno da li je pravedno što su nekada momci primali više, a sada su one izjednačene na većim turnirima.

Naime, novinar Majls Dejvid, koji vodi teniski podkast, objavio je da šampion i šampionka Vašingtona nisu primili isti novac, tačnije da je Dan Evans zaradio 353.445 dolara, a Koko Gof samo 120.150 dolara.

Republika

Foto: Printskrin/Tviter

 

- Igrali su na istom turniru na dva dobijena seta, a nisu plaćeni isto - napisao je Dejvid, a onda je reagovao Kirjos.

- Šta ćemo sa grend slemovima? Hoćemo li onda tako? Vondrušova je zaradila više od Novaka te sedmice - poručio je Nik podsećajući da je Marketa kao šampionka Vimbldona, zaradila 2.350.000 funti, a Đoković za isti broj odigranih mečeva, doduše uz poraz u finalu, samo 1.175.000 funti.

Upravo su to brojni tviteraši pokušali da mu ukažu. Bilo je i onih koji su konstatovali da je sada takva situacija, kao i onih što smatraju da je izjednačavanje zarada dobra stvar. Međutim, bilo je i onih koji su ponovo stavili Đokovića u centar sukoba između muškaraca i žena kada su u pitanju zarade navodeći da momci i zaslužuju više.

- One plaču zbog jednakosti, neka onda žene igraju pet setova. Neko igra sat i po i zaradi milion više od onog koji igra pet sati. To je seksizam protiv mušakaraca - bili su samo neki od stavova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading