VELIKA ŠTETA: Đere propustio pet meč lopti protiv grend slem šampiona i ostao bez finala!

Autor:

Sport

04.08.2023

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajnu priliku propustio je naš as.

VELIKA ŠTETA: Đere propustio pet meč lopti protiv grend slem šampiona i ostao bez finala!

Foto: Tanjug/AP

Laslo Đere

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira u Kicbilu, pošto je posle ogromne, gladijatorske, borbe u polufinalu poražen od Dominika Tima.

Naš as je od domaćeg igrača izgubio rezultatom 2:1 (6:7, 7:5, 7:6).

Fantastičan duel koji su odigrali Đere i Tim trajao je tri sata i 31 minut.

Tokom prvog seta su oba igrača bila sigurna na svoj servis, pa je pitanje pobednika tog dela igre moralo da se rešava u taj-brejku, koji je pripao Laslu sa 7:3.

U drugom setu je situacija bila ista do 11. gema, kada je srpskom igraču popustila koncentracija i dozvolio je šampionu US Opena iz 2020. godine da mu napravi brejk, koji je potom i potvrdio, te na taj način odveo meč u treći set.

Brejkova nije bilo ni u trećem setu, iako je pri vođstvu od 6:5 Đere imao tri brejk lopte, koje su ujedno bile i meč lopte. Ipak, nije ih iskoristio, pa je meč rešen tek u taj-brejku. Odlučujući gem, u kom je Laslo imao još dve meč lopte, pripao je Austrijancu sa 10:8.

Timov protivnik u borbi za pehar biće Sebastijan Baez, koji je u argentinskom derbiju u polufinalu savladao prvog nosioca Tomasa Martina Ečeverija sa 2:1 (7:6, 3:6, 6:4).

Ovaj rezultat u Kicbilu je samo potvrda da se Đere nalazi u fantastičnoj formi, pošto je i prošle nedelje bio sjajan, kada je stigao do finala turnira u Hamburgu, gde ga je zaustavio aktuelni olimpijski šampion Aleksander Zverev.

Tim prošlonedeljnim rezultatom je Đere skočio sa 57. na 38. poziciju na ATP listi, a odličnom igrom u Kicbilu bi trebalo da narednog ponedeljka napreduje još nekoliko mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading