ĐOKOVIĆ OSTAJE BEZ NOVOG GREND SLEMA? Reči o Srbinu koje su ŠOKIRALE javnost!

Autor:

Sport

23.07.2023

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as je propustio veliku šansu u finalu prestižnog turnira u Londonu.

ĐOKOVIĆ OSTAJE BEZ NOVOG GREND SLEMA? Reči o Srbinu koje su ŠOKIRALE javnost!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković doživeo je poraz u velikom finalu Vimbldona, pošto je bolji od njega bio Španac Karlos Alkaraz sa 3:2.

Na taj način, srpski as je ostao bez prilike da osvoji 24. grend slem trofej u karijeri, kao i da osvoji sva četiri najveća turnira u istoj godini.

Teniski stručnjak Ginter Bresnik, jedan od najboljih trenera u istoriji ovog sporta, komentarisao je trenutno kretanje u tenisu, istakavši da je Novak izgubio motivaciju povlačenjem Rodžera Federera i Rafaela Nadala, i da postoji opasnost da više ne osvoji nijedan grend slem u karijeri.

- Imam teoriju da je njegov rivalitet sa Nadalom, Federerom, pa čak i sa Endijem Marijem, dovelo do njegove vrhunske igre. Tu podrazumevam i ostale, naravno. Ne samo kada se radi o mečevima, nego između mečeva, u pripremi i treningu. Ovaj rivalitet se ne može odnositi na Karlosa Alkaraza. Uvek sam govorio da će Đoković da izgubi motivaciju kada nestane redovno nadmetanje sa Rodžerom i Rafom i kada osvoji 23. grend slem - kazao je Bresnik.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na VimbldonuS

Dodao je da, sa druge strane, Alkaraz trenutno igra rasterećeno i da nema problem sa igračima na zalasku karijere

- Alkaraz, sa druge strane, igra rasterećeno i čini se da mu lako padaju mečevi sa starijim rivalima, onima koji su u opadanju i zalasku karijere - zaključio je Bresnik.

Podsetimo, Španac je u Londonu osvojio tek drugi grend slem trofej, nakon što je 2022. godine podigao pehar na US openu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading