I SUPERMENA NOLETA LOME EMOCIJE - Đoković redovno pusti suzu na terenu

Autor:

Sport

17.07.2023

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak se rasplakao kad je video sina Stefana kako se smeje iako je izgubio od Alkaraza u finalu Vimbldona. Pucao i na US openu, Australijan openu i Olimpijskim igrama...

I SUPERMENA NOLETA LOME EMOCIJE - Đoković redovno pusti suzu na terenu

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković nije uspeo da osvoji rekordan 24. grend slem i podigne osmi pehar na Vimbldonu. Noleta je posle velike borbe u finalu savladao Karlos Alkaraz sa 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4 i došao do prvenca na londonskoj travi. Osim s mladim Špancem, srpski as je gotovo pet sati morao da se bori s bezobraznom publikom koja ga je omalovažavala, zviždala mu i otvoreno navijala za rivala, ali i s diskutabilnim odlukama na njegovu štetu koje je donosio Irski sudija Fergus Marfi.

Sve to, kao i neispunjena velika, istorijska, očekivanja uticalo je na Novaka, koji se posle meča emotivno slomio i rasplakao. Posebno ga je dirnulo to što su na tribinama bila njegova deca Stefan i Tara.

Foto: Tanjug/AP

Suze za kraj - Đoković posle poraza od Alkaraza

- Drago mi je da je moj sin i dalje tu, da se i dalje smeje. Hvala na podršci, volim te, zagrliću te i onda možemo da se volimo i dalje - rekao je uplakani Novak.

Bio je to samo jedan u nizu emotivnih slomova koje je Đoković doživeo na terenu. Iako je toliko dominantan i, prema mnogima, zasluženo važi za najboljeg tenisera u istoriji, a porede ga i sa Supermenom, Nole suzama dokazuje da je ipak samo čovek od krvi i mesa. Posebno je pucao kada je krajnji rezultat bio manji od očekivanja.
Plakao je Đoković i u finalu US opena 2021. Prvo tokom samog meča protiv Danila Medvedeva jer su ga slomile emocije usled podrške koju je dobijao, a nije imao snage da se suprotstavi Rusu, a onda i posle poraza.

Foto: Tanjug/AP

Novak plakao na US openu 2021.

- Naravno da me boli, čovek sam i imam emocije, ali podsećam sebe koliko neverovatno mnogo imam sreće u životu. Bog i anđeli su me podržavali svih ovih godina - kazao je Novak, pa zajecao kad je pomenuo porodicu, od koje je odvojen zbog profesionalnih obaveza.


Plakao je Nole i posle poraza od Aleksandera Zvereva na Adrija turu 2020. u Beogradu. Ipak, najviše na terenu Novak je plakao u Melburnu 2020. i u Rio de Žaneiru 2016. Pre tri godine bilo je to posle osvajanja Australijan opena, ali samo nekoliko dana nakon što je poginuo NBA as i njegov veliki prijatelj Kobi Brajant. S druge strane, pre sedam godina Đoković je doživeo jedan od najvećih emotivnih slomova. Na putu do olimpijskog zlata i to u prvom kolu zaustavio Huan Martin del Potro. Slično je bilo i na OI u Tokiju, gde ga je u polufinalu savladao Zverev, a bez bronze ga ostavio Pablo Karenjo Busta.

Foto: www.profimedia.rs

Plakao kao kiša - Novak na OI u Riju 2016.

- Plačem mnogo, samo vi to ne vidite. Predstavljanje svoje države podiže očekivanja, raste pritisak, kao i moja emotivna umešanost - otkrio je Đoković u Japanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading