SUDIJE SU POKAZALE MINIMUM TOLERANCIJE! Teniski ekspert stao na NOVAKOVU STRANU: Veoma ČUDNO i NEFER!

Autor:

Sport

17.07.2023

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković je izgubio u finalu, ali se tokom čitavog Vimbldona borio sa spornim odlukama arbitara.

SUDIJE SU POKAZALE MINIMUM TOLERANCIJE! Teniski ekspert stao na NOVAKOVU STRANU: Veoma ČUDNO i NEFER!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je titulu na ovogodišnjem Vimbldonu, pošto je u velikom finalu savladao Novaka Đokovića sa 3:2, po setovima 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4.

Na taj način je Novak ostao bez prilike da osvoji sva četiri grend slema u godini, kao i da izjednači rekord Rodžera Federera, koji je do sada osam puta osvajao Vimbldon.

Tokom čitavog turnira Đoković je imao problema sa sudijama i navijačima, a u razgovoru za Kurir TV o Novakovoj igri na Vimbldonu govorio je teniski analitičar Vuk Brajović.

Jednostavno Novak je rekao da je Karlos zasluženo dobio ovaj meč i da je bio bolji igrač bez svake sumnje. Novak je više nego ubedljivo uzeo prvi set sa 6:1, a onda je usledio pad igre u drugom setu. On je imao više nego dobrih šansi. Sam Alkaraz je rekao: "Da sam izgubio drugi set mislim da bi Novak podigao trofej!". Zbog gubitka drugog seta Novak je izgubio i treći set. Onda se resetovao i u petom setu je bilo veoma neizvesno, gde je takođe imao šansu da preokrene stvari u svoju korist, ali je promašio jeda lak smeč na mreži. Svi smo to videli i šta reći. Šanse su postojale, ali eto, sportska sreća je bila na Alkarazovoj strani - rekao je Vuk Brajović u razgovoru za Kurir TV, pa se dotakao pojedinih sudijskih odluka:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

- Problem je u tome što sudije nemaju ujednačene kriterikjume oko togo koliko treba pustiti vreme da teče. Publika je veoma bučna. Možda sudije ne čuje šta oni kažu, ali to jeste ometalo Novaka i trebalo bi to da uzmu u obrir. Inače, sudije su pokazale minimun tolerancije na ovom turniru. To je Novaku bio još jedan od negativnih izazova sa kojima je morao da se suoči. To zaslužuje kritiku, a možda i osudu! Zaista veoma čudno i veoma nefer!

Potom je komentarisao i publiku.

- Skrenuo bih pažnju na još jednu stvar. Nikad pre nisam čuo toliko mobilnih telefona u publici koji se pale, koji zvone i to baš onda kada Novak servira. To je zaista neverovatno. Kao da je u pitanju neka sportska provincija, a ne epicentar sportiskih zbivanje - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading