NADAL PONOVO PROVOCIRA NOVAKA: Rafa se ničega ne STIDI!

Autor:

Sport

26.02.2022

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal bio je presrećan nakon plasmana u finale Akapulka.

NADAL PONOVO PROVOCIRA NOVAKA: Rafa se ničega ne STIDI!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal je nastavio sa izuzetnim rezultatima u 2022. godini, pa je posle osvajanja Australijan opena stigao do borbe za trofej i u Meksiku.

Španac je u polufinalu ATP turnira u Akapulku rutinski savladao Danila Medvedeva, od naredne nedelje najboljeg tenisera sveta.

Odigrao sam nekoliko sjajnih udaraca na brejk loptama. Drugi set je bio vrlo emotivan. Danil je igrao veoma agresivno, pokušavao je drop-šotovima, vinerima. Bio je to težak set. Imao sam sreće da ga dobijem jer je imao mnogo prilika - rekao je Nadal posle trijumfa.

Rafa nije želeo da uporedi ovaj duel sa finalom Australijan opena.

- Svaki susret je drugačiji. Uslovi su drugačiji i sve se menja. U ovom drugom setu je bilo neverovatnih poena. U prvom je igrao agresivnije nego obično, ali nisam imao problem, napravio sam malo grešaka, igrao sam taktički dobro i služio je me servis. Mislim da me je servis na ovom meču služio najbolje do sada na turniru. Uvek je teško igrati sa njim. Ovo je pobeda na visokom nivou koja mi pomaže i potvrđuje da stvari idu u veoma pozitivnom smeru. Finale u Akapulku mi mnogo znači - rekao je on i dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zanimljivo da je Rafa i posle nove pobede iskoristio proliku da isprovocira Novaka Đokovića, pošto je Medvedeva nazvao prvim teniserom sveta, iako će Rus tek od ponedeljka preuzeti tu poziciju.

- Igrao sam protiv broja jedan na njegovoj omiljenoj podlozi, čak iako su uslovi nešto više odgovarali meni, zbog visokog odskoka. Igrao sam veoma dobro, bio smiren. Posle svega u Australiji, doći ovde i prilagoditi se drugačijim uslovima, održati koncentraciju i entuzijazam posle velikog uspeha, to znači da sam i mentalno na visokom nivou i nadam se da ću tako i nastaviti.

Nadal otkriva da više nema problema sa stopalom, bar za sada.

- Sve zavisi od dana, nekad je bolje, nekad lošije. Za sada se nosim sa time. Igram bez ograničenja, a to nisam mogao u proteklih godinu i po dana. Mnogo puta sam igrao uz bolove i probleme. Sada to ne osećam. Imammveliku energiju i uživam u svemu. Pokušavam da dam sve od sebe kako bih ostvario najbolje rezultate.

Španca u borbi za titulu očekuje Britanac Kameron Nori, koji je glatko savladao Stefanosa Cicipasa u finalu sa 2:0 (6:4, 6:4).

- Biće to sasvim drugačije finale, moram da budem spreman sto odsto. Biće to meč protiv igrača koji je nedavno osvojio turnir i protiv kog moram da igram na najvišem nivou. Njegov nivo tenisa je visok, mnogo je napredovao od početka prošle godine i nastavlja tako i ove. Biće to veliki izazov, ali ovo je finale, ne može da bude lak rival. Uzbuđen sam zbog svega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Realno

26.02.2022 11:07

Ovu rubriku kao da uredjuje Srdjan Djokovic, sta je sporno rekao, pa Novak od sredine prosle godine nije realno za br 1,Medvedev je bolji...Novax ce ovu godinu zavrsiti na 3 mestu