NISAM "NJIHOVA", ALI MI JE DRAGO ŠTO ME IMAJU U SRCU: Jasna Šekarić EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU o poštanskoj markici RS Krajine sa njenim likom

Autor:

Sport

20.04.2024

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepo je sve to, budi neka lepa sećanja, kaže proslavljena strelkinja.

NISAM "NJIHOVA", ALI MI JE DRAGO ŠTO ME IMAJU U SRCU: Jasna Šekarić EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU o poštanskoj markici RS Krajine sa njenim likom

Foto: Starsport

Jasna Šekarić jedna je od naših najuspešnijih sportiskinja. Sa pištoljem u ruci ona je u streljaštvu učestvovala na sedam Olimpijskih igara od Seula 1988. do Londona 2012, a bila bi i u Rio de Žaneiru 2016. da nije naprasno odustala, iako je imala ispunjenu normu. Ona je nastupala pod čak pet različitih zastava - SFRJ u Seulu, zastavom Međunarodnog olimpijskog komiteta 1992. u Barseloni zbog sankcija prema našoj zemlji, zatim SR Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i na kraju Srbije.

Za sve to vreme Jasna je osvojila jedno zlato i tri srebra, pa ne čudi da je mnogi na Balkanu svojataju. Tako je 1996. godine, povodom 100 godina od prvih modernih Olimpijskih igara, a godinu dana od pada Krajine u zločinačkoj hrvatskoj akciji "Oluja", osvanula poštanska marka sa njenim likom. Tačnije, bila je to poštanska markica Republike Srpske Krajine. Sada, 28 godina kasnije, ta markica je "vaskrsla" na jednoj Telegram grupi na kojoj tvrde da je Jasna "njihova".

- Poštanska markica Republike Srpske Krajine. Jasna Šekarić je rođena kao Jasna Brajković u Osijeku a poreklom je iz Like, od Otočca. P.S. Na Vikipediji piše da je rođena u Beogradu - stoji u pratećoj porući.

Republika

Foto: printskrin

Poštanska markica sa Jasninim likom

 

Međutim, Šekarićeva je ekskluzivno za Republiku razrešila ovu dilemu, iako joj je drago da je se neko opet setio.

- Poslednjih godina sam se udaljila od svega. Znate, bilo je tu svakakvih natpisa koji nemaju veze sa sportom. Prija mi ovako. Ali baš nedavno sam gledala jednu drugu markicu koja je izašla posle Seula gde sam osvojila zlato. Na ovu sam potpuno zaboravila, sada ste me podsetili. Lepo je sve to, budi neka lepa sećanja. Jedino što nisam "njihova". Drago mi je što sam im u srcu, i tako mogu biti njihova, ali ja nisam rođena u Osijeku. Nisam ni u Zemunu, kako neki drugi tvrde. Ja sam rođena u Beogradu. Možda ih zbunjuje to što mi je otac bio vojno lice pa smo živeli svua. Ali drago mi je što me neko oseća svojim, lepo je to i nema tu ništa loše - rekla nam je Jasna Šekarić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading