INSOMNIJA MUČI IVANU ŠPANOVIĆ: Naša atletičarka imala problema sa spavanjem jer nije ispunila svoj san

Autor:

Sport

17.04.2024

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njen trener ronio suze, ostala im je još samo jedna prilika.

INSOMNIJA MUČI IVANU ŠPANOVIĆ: Naša atletičarka imala problema sa spavanjem jer nije ispunila svoj san

Foto: Starsport

Ivana Vuleta

Ivana Španović sanja olimpijsko zlato! Najbolja srpska atletičarka ima samo još jedan cilj u karijeri, da pokuša da osvoji najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama u Parizu na leto i da posle toga najverovatnije okači sprinterice o klin. Bio je to plan i posle Igara u Tokiju 2020, koje su održane godinu dana kasnije, ali kako nije uspela i kako Pariz dolazi samo tri godine kasnije, ona je produžila svoju karijeru.

Naime, Ivana je u Tokiju skočila 6,91 metar što je bilo dovoljno samo za četvrtu poziciju. Bilo je to veliko razočaranje za nju i njen stručni štab na čelu sa trenerom Goranom Obradovićem. Kako su se osećali otkrio je predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković.

Foto: Starsport

Božidar Maljković

- Ko je pomislio da Ivana Španović ili Novak Đoković neće osvojiti medalje u Tokiju. Ivana je posle toga loše spavala. Goran Obradović je plakao, koliko mu je teško palo, ja sam ga tešio, jer svi znamo kolika je ona heroina i šampionka. Taj dan (u Parizu) ako Srbija generalno bude imala tu vrstu pomoći (sreće), možemo da ostvarimo uspeh - rekao je Maljković.

Podsetimo, Ivana je jedinu olimpijsku medalju osvojila na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. i to bronzanu. Na svim ostalim velikim takmičenjima ima zlata, pa je zato i najavila da ide još u Pariz po najsjajnije odličje, i onda svira kraj.

- Ja sam s ovim zaokružila jednu priču, za dalje jedina stvar koja ostaje jeste taj Pariz i on je upitan samo ako ne budem zdrava. U Pariz ću ići s istim ambicijama, jer to je jedina medalja koja ostaje da upotpuni kolekciju i eto, moj poslednji pozdrav. Hvala za sve ovo i bilo je prelepo - rekla je Španovićeva i dodala: 

Republika

Foto: Starsport

Ivana Španović

- Zdravlje mi je uvek bilo prioritet i ceo život sam posvetila sportu i atletici. Jurišanje na još jednu medalju, još jedan uspeh, bila bi prevelika žrtva, jer želim da budem zdrava i posle karijere, da mogu normalno da se krećem, imala sam sreće da sam samo jednu težu povredu imala tokom karijere. Razmišljam o ovom periodu, da budem zdrava, nemam poteškoća na treningu i na samom takmičenju. Ostaje pitanje ako bih i ostala šta mogu da jurim i posle OI, to će biti moje pete, jedino me zanima zlatna medalja, jer ako se to desi, onda sam ispisala istoriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading