TRAGEDIJA: Poginuo svetski rekorder u maratonu! Imao je samo 24 godine!

Autor: P. Z.

Sport

12.02.2024

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasne vesti stižu nam iz Kenije.

TRAGEDIJA: Poginuo svetski rekorder u maratonu! Imao je samo 24 godine!

Foto: Tanjug/AP

Kelvin Kiptum

Aktuelni svetski rekorder u maratonu Kelvin Kiptum poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Keniji.

Nesrećni Kiptum je bio vozač "automobila smrti", u kom je život izgubio i njegov trener Garva Hakizaman iz Ruande, dok je Šeron Kosgej jedina preživela, ali je u bolnicu prevezena u kritičnom stanju.

Nesreća se dogodila oko 23 časa u nedelju, a nekoliko sati se čekalo da policija potvrdi da je upravo Kiptum taj koji je stradao.

Šef kenijske policije Piter Mulingen izjavio je da je Kiptum izgubio kontrolu nad vozilom, koje je potom sletelo u jarak i zakucalo se u drvo.

U ovoj nesreći je učestvovalo samo jedno vozilo, gde je aktuelni svetski rekorder u maratonu, Kelvin Kiptum bio za volanom sa dva putnika. Kiptum i Hakzimana su poginuli na licu mesta, dok je treća osoba prevezena u bolnicu - potvrdio je Mulingen.

Ovaj 24-godišnji Kenijac je stradao samo dva dana pre nego što je na maratonu u Roterdamu želeo da dodatno poboljša svetski rekord, te da vreme spusti ispod dva sata.

Kiptum je aktuelni svetski rekorder u maratonu, pošto je pre četiri meseca trku u Čikagu istrčao za dva sata i 35 sekundi, što je bilo vreme za 34 sekunde brže od do tada najboljeg ikada.

Najveća želja mu je bila da se okiti olimpijsim zlatom, za šta bi bio apsolutni favorit na ovogodišnjim Igrama u Parizu da se nije dogodila tragedija na putu u Keniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading