SRPSKI BORCI OSVAJAJU TIRANU: Njih petorica pokušaće da osvetlaju obraz zemlji

Autor:

Sport

17.11.2023

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetsko prvenstvo u MMA održaće se od 19. do 25. novembra.

SRPSKI BORCI OSVAJAJU TIRANU: Njih petorica pokušaće da osvetlaju obraz zemlji

Foto: Promo

Na Svetskom prvenstvu u MMA, koje će se održati od 19. do 25. novembra u Olimpijskom parku u Tirani, reprezentativci Srbije u MMA suoćiće se sa najboljim borcima iz celog sveta. Ovo uzbudljivo takmičenje okupiće oko 600 takmičara iz 49 zemalja, obećavajući žestoku konkurenciju i borbu za prestižne titule.

Tim Srbije činiće tim petorice i to Viktor Janković (-70kg), Ognjen Mićović (-77kg), Aladin Ibrović (-70kg), Dževad Baltić (-93kg) i Stefan Savić (-93kg), dok će reprezentaciju Srbije predvoditi selektor Savo Lazić, predsednik MMA Saveza Srbije, Luka Nikolić i potpredsednik Slobodan Maksimović. Ovi talentovani borci predstavljaće Srbiju na ovom globalnom takmičenju, donoseći sa sobom različite stilove borbe i veštine koje su rezultat napornog rada i predanosti treninzima kroz klubove "Fight Company", "Eclectic Fighting System" i "Sandžak Top Tim".

Predsednik MMA Saveza Srbije Luka Nikolić izrazio je ponos što drugu godinu za redom Srbija ima reprezentaciju u MMA, i nadu da će ova ekipa postići još bolje rezultate, nego na prethodnom Svetskom šampionatu.

- Momci su zaista vredno radili, da sada sa ponosom možemo da kažemo da smo ponovo spremni da pomeramo granice kada je ovaj sport u pitanju! Ovo su generacije koje pišu istoriju i mi zaista verujemo u njih, kao što oni veruju u nas i podršku koju im pruža Savez - istakao je Nikolić.

Podsećanja radi, u februaru ove godine, Beograd je bio domaćin prvog Svetskog IMMAF šampionata u amaterskom MMA na tlu Evrope. Učestvovalo je preko 600 boraca iz čak 62 zemlje, oborivši sve dotadašnje rekorde i otvorivši vrata i interesovanje za ovakva takmičenja u Evropskim zemljama.

Svetsko prvenstvo u Tirani, koje počinje 19. novembra i trajaće do 25. novembra, predstavlja novu priliku da se pokaže vrhunsko umeće i borbeni duh najboljih boraca širom sveta. Reprezentacija Srbije se sprema da se suoči sa izazovima i da ponosno predstavi zemlju na ovom međunarodnom takmičenju, pokazujući izuzetnost i snagu srpskog MMA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading