CRNI PONEDELJAK! Srpski sport pogodila još jedna SMRT: Preminula LEGENDA Crvene zvezde!

Autor:

Sport

17.07.2023

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle čuvenog fudbalera OFK Beograda Blagomira Krivokuće napustio nas je još jedan velikan.

CRNI PONEDELJAK! Srpski sport pogodila još jedna SMRT: Preminula LEGENDA Crvene zvezde!

Foto: Vaterpolo savez Srbije

Dragan Solomun Sole

Crni ponedeljak zahvatio je srpski sport.

Posle čuvenog fudbalera OFK Beograda Blagomira Krivokuće napustio nas je još jedan velikan - u Beogradu je 17. jula preminuo Dragan Solomun Sole, nekadašnji vaterpolista i istaknuti vaterpolo radnik, prenele su vaterpolo vesti.

Rođen je 27. jula 1950. u Tuzli. Omiljeni sport mu je bio rukomet. Po dolasku u Beograd, na nagovor druga Željka Ptičeka, počeo je u Crvenoj zvezdi da se bavi vaterpolom. Debitovao je 1969. godine i čitavu karijeru je proveo u omiljnom klubu. Nikada nije igrao ni za jedan drugi. Jedan je o najboljih strelaca kluba a u vreme kada je Crvena zvezda, sredinom sedamdesetih, postala kvalitetan član jake jugoslovenske lige, bio je njen najbolji igrač, tvorac najvećih klupskih pobeda u to vreme.

Karijeru je nastavio kao vaterpolo radnik. Kao direktor kluba učestvovao je u građenju moćne Crvene zvezde početkom devedesetih sa Vlahom Orlićem, Nikolom Stamenićem, Zoranom Drakulićem… Zvezda je tada osvojila dve titule prvaka države.

Republika

Foto: Vaterpolo savez Srbije

Dragan Solomun Sole

 

Od 1997. je bio u Vaterpolo savezu Jugoslavije na mestu generalnog sekretara. Bio je prvi saradnik brojnih predsednika saveza, zatim Orlića, selektora Stamenića, Manojlovića i Porobića. Neumoran je bio u organizovanju velikih takmičenja poput Svetskog kupa 2002, Svetske lige 2005, Evropskog prvenstva 2006, Svetske lige u Nišu 2010.

Po odlasku u penziju ostao je u kontaktu sa starim prijateljima. Omiljeni lik, pun duha, sa velikim brojem prijatelja iz raznih oblasti života, bio je ponosan na suprugu Veselu, decu Milicu i Petra i unuke.

Odlazak Soleta sa životne scene je veliki gubitak za sve koji su ga poznavali.

Vreme i mesto sahrane biće saopšteni naknadno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading