TUGA DO NEBA! Preminula LEGENDA srpskog fudbala!

Autor:

Sport

17.07.2023

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sahrana će se obaviti u utorak 18.07. na Centralnom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 12:30h, a sahrana u 13 časova.

TUGA DO NEBA! Preminula LEGENDA srpskog fudbala!

Foto: Ilustracija

Jedan od najboljih igrača u istoriji OFK Beograda i legenda srpskog fudbala, Blagomir Blagoje Krivokuća, preminuo je u 80. godini života.

Krivokuća je beležio velike uspehe sa "romantičarima", pa je tako bio član tima koji je igrao polufinale Kupa kupova 1963, osvojio Kup Jugoslavije 1966. i bio vicešampion nekadašnje velike države.

Upisan je i u istoriju engleskog fudbala. U polufinalu Kupa kupova 1962/63. vodio je žestoke duele sa najboljim strelcem Totenhema Džimijem Grivsom. Nemoćan da postigne gol, Englez je u jednom duelu udario Krivokuću i dobio crveni karton. Grivs je postao prvi engleski irgač isključen u međunarodnoj utakmici, pa su se pred revanš u Londonu novinari tiskali da vide igrača koji je iznervirao Grivsa - piše Sportski žurnal u tekstu posvećenom legendi OFK Beograda.

 

 

Rođen je 11. septembra 1944. u Ivanjici, a u U OFK Beograd je došao kao tinejdžer. Stigao je direktno iz Javora 1961. godine i na Karaburmi se zadržao sve do 1971. Dakle, punih deset godina je utkao u istoriju kluba. Odigrao je 206 utakmica i postigao 16 golova. Poslednje tri godine karijere proveo je u nemačkom Frajburgeru, a posle igračkih dana radio je i u mlađim kategorijama OFK Beograda kao trener, kasnije i kao šef stručnog štaba, ali i funkcioner.

Sahrana će se obaviti u utorak 18.07. na Centralnom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 12:30h, a sahrana u 13 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading