POST KOJI TRAJE PREDUGO! Bolna tačka svih u Srbiji: Gde su "orlovi" bili kada smo poslednji put igrali na Evropskom prvenstvu?

Autor:

Sport

20.06.2023

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neki reprezentativci čak nisu bili ni rođeni!

POST KOJI TRAJE PREDUGO! Bolna tačka svih u Srbiji: Gde su "orlovi" bili kada smo poslednji put igrali na Evropskom prvenstvu?

Foto: FSS

Da li se sećate poslednjeg učešća naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu?

Pod zastavom Jugoslavije davne 2000. godine igrali smo na šampionatu u Holandiji i Belgiji, pa smo grupnu fazu takmičenja završili sa četiri boda i kao drugoplasirana selekcija plasirali smo se dalje.

Dragan Stojković Piksi je kao kapiten predvodio ovaj tim koji je prvo remizirao sa Slovenijom u onom čudesnom meču (Slovenci vodili 3:0, Jugoslavija stigla do 3:3), zatim smo dobili Norvežane (1:0), pa smo poraženi od Španije (3:4) u utakmici koja je obilovala sudijskim greškama na našu štetu.

U četvrtfinalu dočekala nas je Holandija, svi su se nadali revanšu za bolan poraz u osmini finala Mundijala 1998. godine (1:2), a na kraju smo pretrpeli rezultatsku katastrofu i "lale" su nas dobile rezultatom 6:1.

Od tada, pa do danas, naša država je menjala imena, generacije fudbalera su dolazile i odlazile, ali niko nije mogao da izbori plasman na Euro. Sada će Dragan Stojković Piksi imati priliku da kao selektor odvede Srbiju na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta i sa mladim sastavom na dobrom je putu da tako nešto uradi. Koliko dugo naša zemlja čeka na plasman na Evropsko prvenstvo najbolje govori podatak da čak petorica igrača iz tima koji će se suprotstaviti Bugarskoj (utorak, 20.45, Razgrad) nisu bili ni rođeni kada je Jugoslavija igrala na Euru!

Republika

Foto: fss.rs

Reprezentativci Srbije

 

Veljko Ilić, Lazar Samardžić, Ivan Ilić, Strahinja Eraković i Strahinja Pavlović još nisu došli na svet, ali ni ostali fudbaleri verovatno nisu pratili fudbal ili su tek učili prve korake na terenu.

Najstariji, Dušan Tadić, u trenutku održavanja Evropskog prvenstva 2000. godine imao je 11 godina i napunio je 12 par meseci kasnije, te je počinjao svoj fudbalski put. Slično se može reći i za Darka Lazovića koji je malo posle Eura napunio deset godina, dok ostali igrači iz aktuelnog sastava reprezentacije nisu imali ni toliko!

Republika

Foto: Starsport

Dušan Tadić - najstariji igrač u timu Srbije

 

Dakle, neki novi "orlovi" pokušaće da prekinu decenijski post i da Srbiju odvedu na Evropski šampionat. Da li će u tome i uspeti - ostaje da se vidi!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading