BEOGRAD JE NAŠA FUENLABRADA, MAKABI OSVAJA EVROLIGU KO PARTIZAN 1992: Navijačima ponosa Izraela dobro poznata istorija

Autor:

Sport

02.05.2024

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo mi i navijači Partizana znamo koliko nam je teško, kažu mladi Izraelci.

BEOGRAD JE NAŠA FUENLABRADA, MAKABI OSVAJA EVROLIGU KO PARTIZAN 1992: Navijačima ponosa Izraela dobro poznata istorija

Foto: Republika

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva na korak su do fajnal-fora Evrolige. Ponos Izraela imaće priliku da večeras u hali Pionir prođe na fajnal-for, koji će se održati u Berlinu, ukoliko savlada Panatinaikos u četvrtom susretu i reši seriju sa 3-1 u ponedama. Makabi će, iako zbog rata u domovini igra kao domaćin u Beogradu gotovo cele sezone i to bez podrške publike, ipak imati jednu grupu navijača u hali "Aleksandar Nikolić". Njih je Republika srela u centru srpske prestonice, a momci iz Tel Aviva su nam dokazali da i te kako dobro poznaju istoriju košarke.

 

Foto: Starsport

Košarkaši Makabija

- Došli smo u Beograd u utorak, na prvu utakmicu protiv Panatinaikosa. Grad vam je prelep. Idemo večeras na fajnal-for! Došli smo u Beograd da prisustvujemo pisanju istorije. Samo mi znamo koliko nam je teško zbog toga što je naš tim sve utakmice igrao na domaćem terenu u Beogradu. U stvari, znaju i navijači Partizana. Znamo da je srpski klub 1992. godine osvojio Evroligu u Istanbulu tako što je zbog rata i sankcija na svim utakmicama tokom sezone bio domaćin u Španiji, u Fuenlabradi. Tako ćemo i mi da osvojimo Evroligu, mi smo Makabi iz Beograda, Beograd je naša Fuenlabrada - rekao nam je ponosno Ejtan, uz molbu da "zbog situacije" zaštitimo lica njemu i drugovima.

Republika

Foto: Starsport

Dobro pamti sve: Željko Obradović

Interesantno, ako Makabi osvoji Evroligu, neće mu biti taličan samo Beograd kao Partizanu Fuenlabrada, već i sami crno-beli. Naime, prvi meč ove sezone u Evroligi Makabi je igrao 5. oktobra protiv "Parnov valjka" i slavio je sa 96:81. Bio je to jedini meč koji je Makabi odigrao u Tel Avivu, a dva dana kasnije počeo je rat protiv Palestinaca i razbuktao se na više zemalja Bliskog Istoka.

Foto: youtube.com/ Allin2

Istorija: Trojka Đorđevića za titulu 1992.

S druge strane, naš sagovornik nam je dokazao da danas prati utakmice Partizana jer pred 32 godine nije bio ni rođen. Partizan je u finalu 1992. u Istanbulu savladao Hutentut trojkom Aleksandra Đorđevića za konačnih 71:70. S druge strane, Makabi je ove sezone bio više nego odličan u Evroligi, ali je do četrtfinala morao ipak kroz plej-in. 

- Trener Obradović je najbolji. Ove godine u Partizanu su dominantni Zek Ledej i Kevin Panter, ali nama je drag i Jam Madar, koji je otišao u Fenerbahče. Pročitali smo da to nije prošlo baš najbolje, da mu je menadžer našao bolji ugovor. Treba to razumeti, danas se u košarci sve vrti oko novca - zaključio je mladi Izraelac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading