JOKIĆ VODIO DENVER DO POBEDE NOVIM TRIPL-DABLOM: Marej trojkom rešio dramu u Koloradu! (VIDEO)

Autor:

Sport

23.04.2024

06:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakularan meć.

JOKIĆ VODIO DENVER DO POBEDE NOVIM TRIPL-DABLOM: Marej trojkom rešio dramu u Koloradu! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Denver Nagetsa došli su do pobede nad Los Anđeles Lejkersima nakon dramatične završnice rezultatom 101:99 u okviru drugog meča plej-ofa NBA lige. Tim iz Kolorada je poveo sa 2:0 u seriji koja se sada seli u Los Anđeles.

Srpski centar, Nikola Jokić postigao je novi tripl-dabl uz učinak od 27 poena, 20 skokova i 19 asistencija. Osim Srpskog reprezentativca u Denveru su pogađali i Porter koji je imao 22 poena uz devet skoka i jednom asistencijom i Džamal Marej uz 20 poena, tri skoka i pet asistencija.

U redovima Lejkersa najefikasniji je bio Entoni Dejvis sa 32 poena, 11 skokova i dve asistencija, slede ga Lebron Džejms sa 26 poena, osam skoka i 12 asistencija i Rasel koji je ubacio 23 poena, uz tri skoka i šest asistencija.

Nagetsi su otvorili utakmicu preko Portera koji je nakon brze akcije pogodio trojku. Uzvratio je Rasel istom merom, nakon odličnog poteza i dobrog snalaženja (3:3). Početka meća obeležilo je nadmetanje između Portera i Rasela koji su imali šuterski obračun.

Odlično je bio raspoložen Rasel koji je imao 3/3 u šutu za tri poena na startu meča. Imao je Denver zicer preko Mareja, ali je Lebron Džejms imao neverovantu blokadu. Nagetsi nisu imali baš dobar napadački početak utakmice, dok su Lejkersi sa druge strane bolje ušli u meč. 

 

Marej je ipak uspeo da se iskupi tako što je pogodio. Sa druge strane Lebron je došao do novih poena uz dodatno slobodno bacanje koje nije iskoristio. Potom je Denver nastavio sa lošim napadima, ali ipak uspeli da preko brze kontre dođu do poena preko Gordona koji je zakucao. Potom je Hačimura imao promašeni zicer, a potom zakucavanje Dejvisa, Nagetsi su bili u totalnom nokdaunu.

Lejkersi su dobro gradili na defanzivnom skoku i bili bolji protivnik tokom većeg dela prve deonice. Čekalo se skoro deset minuta da Jokić proradi i pogodio pet poena za redom, a Poup se istakao dobrim asistencijama. Konsolidovali su se Nagetsi do kraja prve deonice, pošto su od -11 (22:11) došli na -4 (28:24) na kraju ovog dela susreta. Jokić je i pored kasnog paljenja imao dabl-dabl učinak posle 12 minuta igre uz učinak 10 poena i 10 asistencija.

 

 

Početak druge deonice se malo odužio zbog čelendža Majka Melonuna, ali je Branu otvorio poenima ovaj deo utakmice. Gordon je imao novo zakucavanje, ali je neverovatni Rasel ponovo pogodio trojku i to 4/4, bio je vidno raspložen šuterski. Potom je Gordon pogodio sa linije penala.

 

 

Vodila se velika borba u drugoj četvrtini, Denver je jurio prednost Lejkersa, međutim, gosti se nisu dali tek tako. Neverovatni Rasel je ponovo poentirao trojkom. Usledila je serija grešaka Lejkersa, očigledno pad koncentracija. Prišli su Nagersi na -1 (38:37), a Marej je imao priliku da dovede svoj tim u vođstvo, ali je promašio.

Nakon toga, ekipa Los Anđelesa se konsolidovala i ponovo podigla koncentraciju i napravila seriju od 7:0 (45:37). Nalet Lejkersa prekinuo je Gordon, ali sjajni Dejvis pogodio nestvaran poen. Potom je Gordon imao zicer, ali nije iskoristio.

Dejvis je to kaznio u narednom napadu, Lejkersi su imali seriju od 11:2 i imali kontrolu igre u većem delu meča. Potom je Jokić iznudio dva slobodna bacanja, pošto je Dejvis napravio faul i bio precizan oba puta, a to su bili njegovi prvi poeni u drugoj četvrtini.

Neverovatni Dejvis je pogodio sa polu distance, a defintivno je bio najbolji igrač Lejkersa u ovom periodu utakmice. Nakon neuspelog napada Denvera, Džejms je imao kontru i pogodio u padu uz dodatno slobodno bacanje i bio precizan (56:44).

 

 

Lejkersi su na odličan način završili poluvreme na odličan način koji su otišči na odmor sa čak +15 (59:44).

Nakon pauze, Lejkersi su nastavili u istom ritmu. Dejvis je došao do novih poena uz faul, pa je ima dodatno slobodno bacanje i bio precizan. Sa druge strane, Marej je pogodio. Nagetsi su imali dva laka poentiranja za redom, pošto je Gordon pogodio.

Odlična akcija Lejkersa, a Dejvis je nastavio sa brutalnom igrom, pa je došao do 30 poena za 20 minuta igre. Gosti su igrali na fenomenalan način, a Denver nije imao rešenja za konstantne napade Los Anđelesa, pogotovu sa Dejvisa koji bio na vrhunskom nivou.

 

 

Uspeo je konačno tim iz Kolorada da organizuje dobar napad koji je krunisao Poter, dok je Marej imao dosta grešaka i nikako nije mogao da uđe u ritam. Nakon dva promašena zicera Hačimura je uspeo da pogodi na novu asistenciju Lebrona. 

Nakon neuspleog napada Lejkersa, Denver je imao kontro, Porter je šutirao za tri, ali je promašio. Međutim, Gordon je imao ofanzivni skok i uposlio Portera koji je imao popravni, ali ponovo nije bio precizan. Lopta je došla do Jokića, koji je prebacio tablu.

Dejvis je na drugoj strani pogodio i nastavio da igra odličnom nivou. Nisu uspevali košarkaši Denvera da imaju brze tranzicije iz odbrane u napad, pošto su Lejkersi postavili odbranu na vrhunskom nivou. Jokić je došao do prvih poena iz igre još od prve četvrtine, a Nagetsi su uspeli da naprave seriju od 8:0 (74:63).

 

 

Nakon neuspelog napada Lejkersa, Jokić je uzeo loptu i uposlio Poupa koji je imao solo prodor i na fenoemnalan način zakucao. Srpski reprezentativac je došao do novih poena i smanjio na jednocifrenu prednost (74:65). Gosti su bili šest minuta bez poena, a Dejvis je nakon nekoliko promašaja pogodio i zaustavio nalet Nagetsa (77:65).

 

 

Opala je igra na kraju treće deonice Los Anđelesa, a ovaj deo meča pripao je Denveru (25:20), a gosti u poslednju četvrtinu ušli sa +10 (79:69).

Tim iz Kolorada započinje poslednju deonice poenom, a Gordon je pogodio iz teške pozicije. Lebron je u drugom poluvremenu imao dosta promašaja u obruču. Potom je Prints uz zvuk sirene pogodio trojku.

Sa druge strane Braun je uzvratio poenima. Potom je usledila serija promašaja sa obe strane, a Nagetsi su uspeli ponovo da se spuste na jednocifrenu pednost (82:77). Dodao je gas Denver, potpuno se vratio u igru i spustio je na -2 (83:81), ali je Lebron pogodio dve trojke i na taj način odbio nalet Nagetsa.

 

 

Fanstatični Jokić je pogodio i spustio na -1 (93:91) uz faul, a pogodio jed dodatno slobodno bacanje, a Dejvis je dobio petu ličnu. Velika drama odigrala se u samom finišu meča. Porter je šutirao za tri i pogodio, a Denver je došao do izjednačenja (95:95).

U samoj završnici Marej je uz zvuk sirene doneo pobedu Denveru (101:99).

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading