SVE SE REŠAVA U NAREDNA DVA MESECA! FORMIRAJU SE PAROVI PLEJ-OFA NA JADRANU: Kakav je put Zvezde i Partizana?

Autor:

Sport

01.04.2024

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulazimo u završnu fazu sezone...

SVE SE REŠAVA U NAREDNA DVA MESECA! FORMIRAJU SE PAROVI PLEJ-OFA NA JADRANU: Kakav je put Zvezde i Partizana?

Foto: ST/Vladimir Lukić

KK crvena zvezda

Košarkaši Partizana savladali su sinoć Budućnost u Morači rezultatom 89:83 u 25. kolu AdmiralBet ABA lige i tako sebi zakucali drugo mesto pred plej-of.

Povratnik u tim Zek Ledej bio je heroj pobede crno-belih i tako im doneo prednost domaćeg terena sve do finala, gde će ih potencijalno čekati ljuti rival Crvena zvezda.

Upravo crveno-beli će večeras odigrati jedini preostali meč pretposlednje runde Jadranske lige protiv Studentskog centra i pobedom u hali Pionir bi i definitivno osigurali prvu poziciju koja je već sada 99% rešena.

Večerašnji protivnik je upravo i najveći kandidat za rivala Sferopulosovom timu na početku plej-of serije, s obzirom na to da se SC Derbi nalazi na deobi osmog mesta sa Splitom, ali ima bolji međusobni skor od njega. Tako će, i u slučaju da izgube večeras i u poslednjem kolu protiv Budućnosti, Studenti biti osmoplasirani tim, osim ukoliko se ne dogodi da hrvatski tim napravi iznenađenje i savlada Zvezdu u poslednjem kolu na domaćem terenu. Tako bi crveno-beli mogli Studentskom centru da zadaju dva "šamara" u nedelju dana, ali, ruku na srce, male su šanse da će se to dogoditi.

Republika

Foto: KK Igokea/N Vuruna

Partizan - Igokea

Tako izgleda prvi par, dok će drugi činiti Partizan sa svojim ovosezonskim "dželatom" - Igokeom. S obzirom na to da tim iz Laktaša više ne može da sustigne Zadar, oni će pokušati da na startu doigravanja "skalpnu" crno-bele, što su već uradili ranije u sezoni.

Treće mesto sigurno pripada Budućnosti koja će najverovatnije igrati protiv Zadra i to može biti jedan interesantan duel u najavi. To bi značilo da ostaje još jedan četvrtfinalni par - Mega - Cedevita Olimpija i to će takođe biti izuzetno zanimljivo ispratiti. Tako će najverovatnije izgledati početak doigravanja na Jadranu, a kasnije će se ukrštati pobednik para prvoplasirani-osmoplasirani i trećeplasirani-sedmoplasirani i preostala druga dva međusobno.

Nema sumnje da nas očekuje jedan izuzetno interesantan plej-of koji startuje 12. aprila i, trebalo bi, završava 29. maja. Videćemo hoće li iko moći da stane na put večitim rivalima do finala u kom veliku prednost domaćeg terena ima Zvezda.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading