PARTIZAN "PROSUO" ZA MINUT SVE U ARENI! Olimpijakos savladao crno-bele posle NEVEROVATNOG preokreta!

Autor:

Sport

28.03.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpijakosa u okviru 32. runde Evrolige rezultatom 69:74.

PARTIZAN "PROSUO" ZA MINUT SVE U ARENI! Olimpijakos savladao crno-bele posle NEVEROVATNOG preokreta!

Foto: Starsport

Partizan - Olimpijakos

Sa sjajnom energijom ušli su u meč domaći. Raspoloženi Kaboklo predvodio je Partizan do prve osetnije prednosti odličnom igrom u napadu i nezaustavljivim ofanzivnim skokom koji do sada nije krasio ekipu Željka Obradovića. Domaćin je sa +5 ušao u drugu deonicu, ali su tada usledili problemi.

KK PARTIZAN - KK OLIMPIJAKOS 69:74

(22:17, 18:15, 19:14, 10:28)

 

 

 

Ušao je Aleksa Avramović u igru i uradio potpuno suprotno od onog na šta nas je navikao - tri puta je izgubio loptu zaredom. Za osam minuta u tom periodu

Partizan je postigao svega šest poena. Ništa nije išlo u tim momentima na ruku crno-belih, a onda je usledila rapsodija sa linije slobodnih bacanja. Doužer, Ponjitka, pa ponovo
Amerikanac doneli su dvocifrenu prednost sa penala u finišu prvog poluvremena, da bi Gos sa zvukom sirene ipak to smanjio na osam poena zaostatka.
Republika

Foto: Starsport

Partizan - Olimpijakos

Zlatni period Partizanove igre usledio je upravo u trećoj četvrtini. Stekao se utisak da su svaki skok uhvatili domaći u tim momentima. Funkcionisala je igra crno-belih kao sat.
Kaboklo je dominirao ispod koša, Panter pogađao, za sve se imalo rešenja, ali se onda pojavio čovek koji je potpuno preokrenuo tok utakmice - Najdžel Vilijams-Gos.
Ko će kome nego svoj svome, čuvena je izreka koja se još jednom obistinila. Dve neverovatne trojke preko ruke na isteku napada sa gotovo pola terena, jednu od njih čak i o tablu, pogodio je bivši igrač Partizana i održao goste u igri, a potom inicirao i totalni preokret.

 

 

Jednu od najgorih poslednjih četvrtina odigrao je tim Željka Obradovića koji je
dozvolio sebi da primi 28 poena, a da samo 10 za njeno vreme. Atmosfera u Areni je za minut od uzavrele došla do potpuno ugašene. U neizvesnoj završnici bolje su se snašli 
Pirejci, a ključan momenat dogodio se 30 sekundi pred kraj kada domaći ni posle dva ofanzivna skoka nisu uspeli da poentiraju. Ovim porazom Partizan je stavio plasman u plej-in Evrolige pod veliki znak pitanja i sada više ne zavisi sve od "parnog valjka".

Najefikasniji u redovima domaćeg tima bio je Panter sa 19 poena, a dva manje imao je heroj Olija Vilijams-Gos.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

 

 

10. minut - KAMINSKI POGAĐA ZA DVA! Fal je zakucao... Posle neverovatne konfuzije pod košem Olimpijakosa i tri promašaja zaredom Gos je poslat na liniju penala na 14 sekundi do kraja. Šta se sada dogodilo... Amerikanac je pogodio oba puta i izgleda zapečatio sudbinu Partizana danas. Obradović je pozvao tajmaut. Panter je promašio trojku i sada je gotovo sigurno kraj. Fal je na liniji penala i pogađa jednom za kraj.

9. minut - Kako se sve ponovo okrenulo za sekundu - Kaboklo je poslao Larencakisa na liniju penala, a Grk oba puta pogodio. Doužer je pogodio sa poludistance, sada ide ključan period! Ponovo se sve rešavalo šutem Vilijams-Gosa iz ogromne udaljenosti, ali je Larencakis uhvatio tu loptu i izborio još dva penala. Polovičan je ovog puta bio sa penala, ulazimo u poslednji minut.

8. minut - Evo kapitena ponovo, Panter poentira na ziceru i Partizan opet vodi! Potom je istekao napad Olimpijakosa, lopta je za crno-bele. Trenutno smo na 2:18 do kraja meča, svaki detalj može biti ključan. Pa da li je moguće da Panteru ponovo Vokap krade loptu i poentira...

7. minut - Sada domaći i bez sreće. Lopta je izašla iz obruča dva puta. Gos je bio primoran da faulira Pantera koji konačno donosi poene sa linije penala. Sviran je faul u napadu Larencakisu!

6. minut - Kakav kiks odbrane Partizana - Papanikolau je doveo goste u vođstvo prvi put posle prve deonice. Neverovatno - odmah nakon tajm-auta Doužer je izgubio loptu koju je na drugoj strani u koš položio Vokap.

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Olimpijakos

5. minut - Avramović je napravio ličnu grešku. Fal je promašio horog, jako bitan trenutak! Aleksa je potom promašio trojku u tranziciji, šteta. Gos je ponovo iz neverovatne pozicije pogodio, ovog puta za dva.

4. minut - Auh, Partizan je izgubio loptu, a onda je uz faul pogodio Vokap. Oli je već na -2, moraju crno-beli hitno da reaguju. Precizan je sa linije penala Vokap. Evo konačno dobrog poteza - Kaboklo šalje asistenciju u kontri za Ponjitku koji poentira!

3. minut - Neverovatno šta je pogodio Vilijams-Gos na isteku napada preko ruke o tablu iz nemoguće pozicije...

2. minut - Međutim, Grk se potom ispravio i pogodio zicer u kontri. Mini-serija gostija na startu poslednje četvrtine primorala je Obradovića da zove tajm-aut. Kaminski je promašio otvorenu trojku nakon toga. Uf, kakvo neiskustvo, Partizan prima jeftine poene gotovo direktno iz auta. Oli je na -7

1. minut - Pogodio je Vokap, a promašio Doužer na drugoj strani. Usledio je težak promašaj Papanikolaua za tri.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Fal je zakucao pored Kabokla. Savršena odbrana crno-belih je završena još jednom nesrećnim faulom, ali je svirano pet sekundi Vokapu i Partizan ima poslednji napad! Kako se snašao Doužer i asistirao Kaminskom za poene uz zvuk sirene!

9. minut - Neverovatna trojka Vilijams-Gosa posle atomske odbrane Partizana na isteku napada. ALI UZVRAĆA KEVIN PANTER ISTOM MEROM PETNAESTIM POENOM!

8. minut - Šta radi Ajzea Kenan - baca loptu u "bunar", a Panter to kažnjava lakom dvojkom!

7. minut - Fenomenalni potezi Pi-Džej Doužera, promešao je odbranu gostiju i naslonio loptu na zicer! Kenan prekida sušu Olimpijakosa i pogađa trojku.

6. minut - Vokap je promašio šut za tri, domaći imaju perfektan momentum nakon što je Kaboklo ZAKUCAO! Barcokas je "gasio" požar tajm-autom posle kog gosti i dalje nemaju rešenja!

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Olimpijakos

5. minut - Vokap je zaradio dva penala i upisao četvrti poen. Ma, još jedan ofanzivni skok! Fauliran je Kevin Panter na šutu i pogađa dva slobodna bacanja.

4. minut - I još jedan ofanzivni skok nakon promašaja Pantera i poeni Kabokla! Kaminski pogađa zicer i Partizan ima dvocifrenu prednost!

3. minut - Kaboklo je pokupio svoj promašaj i pogodio uz faul! Ipak nije realizovao dodatno bacanje, a Kenan na drugoj strani poentira. Još dva ofanzivna skoka za Partizan posle dva velika promašaja i Piters konačno faulira Pantera.

2. minut - Kaminski je promašio zicer, ali igra dobru odbranu, međutim, Vokap poentira prvi u drugom poluvremenu. Doužer je promašio potpuno otvoren šut za dva.

1. minut - Panter je dobio rampu na šutu na isteku prvog napada u drugom delu. Odličnu odbranu igra Kaboklo na Pitersu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

 

10. minut - Doužer je stao na liniju penala i pogodio jedno od dva. Međutim, potom je ukrao loptu u odbrani. Nesportski faul je dosuđen Mekisiku nad Ponjitkom na manje od 20 sekundi do kraja poluvremena! Izuzetno se rasplamsalo u Areni nakon te odluke arbitara, svi iz gostujućeg kluba negoduju, ali neće biti promene odluke. Četiri penala imao je Ponjitka i isto toliko je pogodio. U nastavku su dosuđena još dva bacanja Doužeru! Na krilima poena sa penala Partizan će možda i sa dvocifrenom prednošću na pauzu. Upravo je to slučaj - trebalo da bude. Ne umeju crno-beli da odbrane poslednji napad i Vilijams-Gos na isti način završava drugu četvrtinu kao i prvu - zicerom. 40-32.

9. minut - Pokušao je trojkom da uzvrati Gos ali je promašio. Kaminski pogađa horog, crno-beli imaju +5. Mekisik je pogodio dva penala, koliko samo poena odatle za goste. Fenomenalne sekvence u odbrani, prvo Larencakisa, a potom i fenomenalnog Doužera!

8. minut - Kevin Panter treći put "erboluje" šut za tri i Obradović ga vadi napolje. Neverovatno koliko su obe ekipe nervozne - sada je dosuđen faul u napadu Larencakisu. Nikako da se povežu poeni u dva napada. Trener crno-belih zove tajm-aut. KAKVA TROJKA DOUŽERA NA ISTEKU NAPADA!

7. minut - Olimpijakos je promašio otvoren šut za tri, ali je Doužeru sviran faul u napadu. Obe ekipe izuzetno žure na obe strane. Još slobodnih bacanja za Oli pogodio je Mekisik. Nerešeno je.

6. minut - Ovo je retkost, Vilijams-Gos je polovičan sa penala. Još jednom su domaći izgubili loptu, ovog puta Naneli. Rajt je na liniji penala. Iako je veoma loš odatle, ovog puta je pogodio oba puta. Panter je promašio ceo koš pri šutu za tri.

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Olimpijakos

5. minut - Došli su do ofanzivnog skoka i gosti, međutim, Vilijams-Gosu je sviran faul u napadu. Usledila je sedma izgubljena lopta domaćih - ovog puta ju je Koprivica bacio u aut. Kakvu rampu je dobio Rajt od Smajlagića, a potom je u kontri pogodio i trojku! Kakva sekvenca!

4. minut - Avramović je još jednom izgubio loptu i dozvolio lake poene Vilijams-Gosu, Obradović je prinuđen da zove tajm-aut. Međutim, to nije urodilo plodom - Aleksa je poklonio još jednu loptu.

3. minut - Pogrešio je Avramović i izgubio loptu, ali se spetljao Vilijams-Gos i uradio isto. Kevin Panter je danas u elementu - pogađa još jedan šut! Smailagić je faulirao Rajta koji je pogodio jedno slobodno bacanje.

2. minut - Kaminski će prvi danas na liniju za slobodna bacanja. Bio je polovičan odatle. Moses Rajt je pogodio verovatno svoju prvu evroligašku trojku u karijeri protiv Partizana.

1. minut - Vilijams-Gos je izbio loptu Panteru, a dobar faul napravio je Ponjitka. Potpuno otvoren šut promašio je Larencakis, a identičnu stvar je uradio i Džejms Naneli.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut - "Atomsku" odbranu igra Partizan! Panter je "zaključao" Kenana i naterao ga na još jednu izgubljenu loptu! Kaminski zakucava! Papanikolau je međutim ostao usamljen i pogodio za dva, a za kraj deonice je nažalost Vilijams-Gos bio na ziceru posle promašene otvorene trojke Doužera. Nikako Partizan da nauči da zatvori svoj koš kada ističe četvrtina...

9. minut - Razigrao se Partizan, Panter pogađa za +7 sa poludistance. Međutim, evo poena i Pirejaca - Fal je zakucao. Međutim, kapiten Kevin još jednom precizan za dva! 

8. minut - Evo ga Frenk Kaminski sa trojkom! Sumnjiv faul odbrane dosuđen je Ponjitki, što je izuzetno razbesnelo Arenu i Obradovića koji je opomenut. Odličnu odbranu igra Partizan, Olimpijakos promašuje još jedan težak šut.

7. minut - Partizan je na 6-0 u ofanzivnim skokovima! Doužer to koristi i pogađa za dva. Šteta, Kaboklo je napravio naivan faul u napadu. Kenan je sam sebi iskreirao na isteku trećeg minuta i pogodio zicer pored Pantera.

6. minut - Oli ne koristi još jedan napad, ali Ponjitka je promašio trojku. Ne služi šut za tri najbolje goste na startu, Piters je još jednom promašio. Doužer je pametno izborio faul.

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Olimpijakos

5. minut - Odlično funkcioniše ofanzivni skok Partizana. Kaboklo je uhvatio promašaj Doužera, a Panter poentirao. Sudije puštaju da se igra nešto čvršće, što nailazi na negodovanje kod publike. Odlična kombinacija domaćih - Kaboklo zakucava!

4. minut - Kenan je izgubio loptu, igra se izuzetno dinamično na startu. Barcokas je već zatražio čelendž na savet Amerikanca. Nakon dugog gledanja snimka, arbitri su doneli odluku da lopta ostane za crno-bele. Doužer je "prodao" loptu u napadu, a Pirejci su u poslednjim trenucima u napadu preko Pitersa realizovali 2+1.

3. minut - Ponjitka je na ziceru, ali grešku u odbrani Partizana koristi Kenan i pakuje trojku. Doužer je promašio trojku, a Partizan je tek nakon trećeg ofanzivnog skoka poentirao preko Kabokla!

2. minut - Piters je promašio još jednu trojku za goste. Panter je učinio isto, a ni posle ofanzivnog skoka Kaminskog nije bilo poena za crno-bele. Međutim, uprkos odličnoj odbrani domaćih Papanikolau je teškim šutem za tri poravnao rezultat.

1. minut - Odlična energija i sjajna odbrana Pantera na početku. Usledio je promašaj gostiju na šutu za tri, a potom je Kaboklo RASPALIO atmosferu pogotkom van linije 6,75!

POČEO JE MEČ

 

 

PRE UTAKMICE

20:30 - Pre meča organizovan je minut ćutanja u čast poginulima u terorističkom napadu u Moskvi.

20:15 - U Areni su mnoge poznate ličnosti. Od sveta košarke, do glume, muzike... Najveće ovacije dobio je Toni Kukoč koji večeras bodri crno-bele, trebalo bi u društvu Dina Rađe. Tu je i Dragan Bjelogrlić...

Republika

Foto: Republika

Toni Kukoč u Areni

20:00 Srpski reprezentativac Nikola Milutinov, iako trenutno van stroja zbog povrede, odlučio je da poseti Beograd i prisustvuje utakmici između Partizana i njegovog kluba Olimpijakosa.

 

 

19:35 - Ovako izgledaju sastavi obe ekipe, nema Ognjena Jaramaza:

Partizan: Smit, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo

Olimpijakos: Vokap, Vilijams-Gos, Rajt, Kenan, Larencakis, Fol, Papanikolau, Brazdeikis, Piters, Petrušev, Sikma, Mekisik

19:15 - Arena je već dobro popunjena. Najnovije informacije su da Zek Ledej neće pomoći ekipi večeras definitivno.

 

 

UVOD

Košarkaši Partizana igraju večeras od 20 časova i 30 minuta jedan od ključnih mečeva koji može odrediti celu sezonu protiv Olimpijakosa u Areni. Ogroman je ulog za obe ekipe - crno-beli se "rvaju" sa još tri rivala na deobi poslednje pozicije koja vodi u plej-in Evrolige, dok Pirejci žele da uđu među prva četiri tima.

Standings provided by Sofascore

Iako je bilo planirano da se u ekipu vrati Zek Ledej, na jučerašnjoj konferenciji za medije trener crno-belih Željko Obradović rekao je da ne zna šta je sa njim, te da misli da ima problema sa letovima.

Nisam ga ni ja video. Bio je obavešten da treba juče ujutru da dođe na trening, nije došao, a mislim da ima problema sa letovima, ali pravo da vam kažem, to je pitanje o kojem se bave drugi ljudi iz kluba, rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

Obradović se takođe osvrnuo i na predstojećeg rivala.

- Imamo to iskustvo iz prvog meča sa njima, to iskustvo treba da nam pomogne kako treba da igramo sa njima. Ekipa koja je napravljena za najveće domete, imaju prepoznatljiv način igre za vreme koliko je Jorgos Barcokas trener. Očekuje nas posao da čitamo njihovu odbranu, biće dosta preuzimanja, protoka lopte u napadu, oni su tim koji igra veoma strpljivo i dosta toga se odigrava u samoj završnici napada, imaju izuzetnu realizaciju poslednjih napada, moraćemo da igramo odbranu 24 sekunde, jer u tome je ključ utakmice - rekao je Žoc na konferenciji za medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading