BOL NE PRESTAJE! Mega sa na svom terenu OPROSTILA od DEJANA MILOJEVIĆA! Srceparajući izrazi na licima DEKIJEVE PORODICE!

Autor:

Sport

28.01.2024

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ređaju se tužne slike širom Balkana.

BOL NE PRESTAJE! Mega sa na svom terenu OPROSTILA od DEJANA MILOJEVIĆA! Srceparajući izrazi na licima DEKIJEVE PORODICE!

Foto: Starsport

Dejan Milojević nas je napustio u 47. godini života iznenadno, ali uspomena na njega ne jenjava. 

Klub u kome je proveo najviše vremena kao košarkaški stručnjak imao je priliku da u dva kola zaredom igra sa bivšim Dekijevim klubovima, i na oba meča ispraćaj nije izostao. 

Prvo smo protiv Partizana imali priliku da svedočimo gromoglasnom skandiranju Milojevićevog imena kroz ceo meč, i dok se višeglasje unifikovalo u jedinstvenu harmoniju, transparent sa Dejanovim likom krasio je crninu južne tribine. 

Sada je došlo vreme da Mega, kao dugogodišnji dom legendarnog stručnjaka i košarkaša, ukaže počast nekadašnjem igraču Valensije i Galatasaraja u svojoj kući. Nije mogla bolja prilika za to biti, nego da u pitanju bude meč sa Budućnošću u kojoj je Miloje natupao od 2000. do 2004. godine, ali i bio trener posle Mege. 

Prvo je pušten je film koji je sve ljubitelje košarke još jednom podestio na Dejana Milojevića, a zatim su usledilie višeminutne ovacije, kao što je to bio slučaj na utakmicama Partizana protiv Mege, Budućnosti protiv Ulma, Golden Stejta….

 

 

Na kraju je veliki transparent sa natpisom "Deki i Mega, zauvek iznad svega" ostao ukrašen ožalošćenim aplauzima koji su se orili halom na Novom Beogradu. 

 

Utakmici su takođe prisustvovali članovi Milojevićeve porodice. Žena Nataša, ćerka Maša i sin Nikola u društvu su menadžera Miška Ražnatovića. 

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Porodica Dejana Milojevića.

Meč se odigrao u okviru 18. kola AdmiralBet ABA lige, a završio se ubedljivom pobedom Budućnosti rezultatom 72:92. 

Dejan Milojević (1977-2024)

Legenda srpske košarke Dejan Milojević iznenada je preminuo od posledica srčanog udara u svojoj 47. godini.

Poslednje dve i po godine života, popularni Miloje proveo je u stručnom štabu Golden Stejt Voriorsa, sa kojima je 2022. osvojip šampionski NBA prsten.

Prethodno je sedeo na klupi podgoričke Budućnosti, a najveći deo svoje trenerske karijere (od 2012. do 2020. godine) proveo je u Megi, gde je afirmisao ogroman broj mladih igrača. Između ostalih, put do zvezda su kod njega utabali najbolji svetski košarkaš Nikola Jokić i čovek koji je prerastao Evroligu Vasilije Micić.

Što se igračke karijere tiče, Milojević je košarkom počeo da se bavi u Beovuku, a kasnije je igrao za FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju, Galatasaraj i ponovo Partizan, u kom je okačio patike o klin. Najveći trag ostavio je upravo u redovima "parnog valjka", gde je postao miljenik navijača i ikona kluba.

Što se reprezentativne karijere tiče, sa nacionalnim timom SR Jugoslavije je osvojio Evropsko prvenstvo 2001. godine, a od 2019. do 2021. je bio pomoćni trener "A" tima Srbije.

Najvći životni san bio mu je da postane selektor Srbije, ali ga nažalost nije dosanjao.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading