ZVEZDA UDARILA U BERLINSKI ZID: Crveno-beli poraženi od "FENJERAŠA"!

Autor:

Sport

25.01.2024

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli kasno upalili motore.

ZVEZDA UDARILA U BERLINSKI ZID: Crveno-beli poraženi od "FENJERAŠA"!

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz od Albe u Berlinu (89:80), u meču 23. kola Evrolige. Izabranici Janisa Sferopulosa odigrali su očajno prvo poluvreme,što ih je na kraju koštalo pobede.


Zvezda je igrala bezidejno u napadu, loše je gradila svoj obruč, a košarkaši Albe su to znali da kazne iz tranzicije i šutevima za tri poena.
Sam početak meča bio je izjednačen, igralo se tvrdo i koš za koš. Gedraitis je držao Zvezdu, dok je sa druge strane pogađao Tomas. Egal je trajao do rezultata 25:24, nakon čega je usledila serija Albe. Hermanson i Proćida su se razgoropadili, pogađali su iz svih pozicija, a na odmor su crveno-beli otišli sa -15.
Zvezda je otvorila drugo poluvreme serijom Nedovića od pet uzastopnih poena, a navijači su se ponadali da je preokret na pomolu. Tomas je još jednom stupio na scenu, bio je kreator serije od 8:0 i doveo je svoj tim do ogromnih 70:48. Crveno-beli nisu odustajali, pokazali su veliku želju da se vrate u meč.
Hanga i Jago su pontirali uz faulove, a prednoist domaćina je polako smanjivana. Došla je Zvezda nadomak čuda, rezultat je smanjen na pet poena zaostatka 85:80, ali je ovo bio poslednji trzaj. Promašaj Smarta za tri ponea u poslednjem minutu definitivno je stavio tačku na ovaj susret. Najefikasiniji u redovima pobednika bio je Tomas sa 19 poena, 17 je dodao Proćida, a 12 Braun. Kod crveno-belih 20 poena Jaga, 15 Gedraitisa, 14 Smarta, dok je dvocifren bio još i Hanga sa 10 poena.
Zvezda je ovim porazom zakomlikovala sebi borbu za plej-in Evrolige. Izabranici Janisa Sferopulosa imaju skor 9-14 i biće im jako teško u nastavku sezone da se domognu desete pozicije. Alba je sa druge strane ostvarila petu pobedu u sezonu uz 18 poraza. Vremena za tugovanje nema. Zvezdu već u nedelju čeka večiti derbi sa Partizanom u okviru AdmiralBet ABA lige, dok im u utorak stiže Valensija na startu novog duplog kola Evrolige.

KRAJ UTAKMICE

40. minut - Hermanson promašuje šut, odbija se lopta, sudije nisu sigurni kome će pripasti, tako da gledaju snimak. Smart promašuje trojku i stavlja tačku na ovaj susret. Braun pogađa dva slobodna bacanja. Potom i Hermanson.

39. minut - Jago je fauliran i ide na liniju slobodnih bacanja. Pogađa Jago oba puta.

39. minut - Neinteligentan faul Smarta šalje Hermansona na liniju slobodnih bacanja. Ne prašta Islanđanin.

38. minut - Trooojka Jaga. Samo -5 za Zvezdu.

37. minut - Bin pogađa poludistancu. Jago poentira uz faul, precizan je i sa linije penala.

36. minut - Koš Bolomboja uz faul Hermansona. Pogađa centar Zvezde dodatno bacanje. 

35. minut - Četiri ofanzivna skoka Albe u jednom napadu i trojka Tomasa. Smart pogađa dvojku na drugoj strani.

35. minut - Dobra odbrana Zvezde, Jago je povukao kontru i fauliran je. Alba je u bonusu, tako da Brazilac ide na liniju slobodnih bacanja. Precizan je oba puta. Nada postoji i dalje.

34. minut - Kako se Zvezda približi, tako Alba odgovori poenima na drugoj strani. Ova utakmica polako izmiče iz ruku crveno-belih. Smart je fauliran i pogađa oba slobodna bacanja.

33. minut - Pogodak Hange uz faul. Reprezentativac Mađarske pogađa i dodatno slobodno bacanje. Odgovara Proćida prodorom na drugoj strani.

32. minut - Faul u napadu Mitrovića. Zvezda tone sve dublje.

31.minut - Spanjolo pogađa flouter , odgovara Hanga na drugoj strani.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

30. minut - Fauliran je Luka Mitrović i ide na liniju penala. Promašuje oba slobodna bacanja centar crveno-belih. Proćida poentira iz prodora. Smart ide na prodor i smanjuje prednost pogotkom uz zvuk sirene.

29. minut - Proćida pogađa novu trojku za Albu. Odgovara Gedraitis uz prekršaj Bina. Pogađa dodatno slobodno bacanje.

28. minut - Kumađe snažno zakucava. Prekida se mini serija Zvezde.

27.minut - Atraktivno zakucavanje Adama Hange! Potom i9 dobra odbrana Zvezde, pa flouter Gedraitisa. 

26. minut - Alba nastavlja da dominira, razigrani su itzabranici Israela Garsije. Zvezda je bez ideje u napadu, ispunili su bonus i svakim faulom šalju igrače domaćeg tima na liniju penala.

25. minut - Vetcel je poentirao za dva, Nedović je fauliran, ali promašuje oba slobodna bacanja.

24. minut - Povreda Timana, izneli su ga sa terena. Ostaje nada da nije ozbiljnije prirode. 

23. minut - Nova trojka za Tomasa, odgovara Gedraitis. Mnogo bolja košarka u drugom poluvremenu.

22. minut - Poeni Nedovića za dva. Vezuje Nemanja pet poena.

21. minut - Troojka Nedovića, odličan start drugog dela igre. Odgovara Tomas istom merom.

Loše poluvreme za crveno-bele. Oseća se izostanak Miloša Tedosića, čini se da Zvezda nema rešenje u napadu. Mnogo bolja odbrana Albe, puno poena iz tranzicije. Izabranici Janisa Sferopulosa loše grade skok, a ovo sve su razlozi minusa na poluvremenu.Moraju košarkaši Zvezde mnogo bolje u nastavku, ukoliko žele da preokrenu rezultat.

 

 

POLUVREME

20. minut - Jago lepo poentira iz prodora. Prekršaj Gedraitisa i bacanja za Proćidu. Plejmejker Albe stopostotan. Krade loptu Proćida i poentira u kontri. Tobi pogađa na isteku prvog poluvremena trojku.

19. minut - Gedraitis dobija rampu, Hermanson na drugoj strani pogađa trojku. Vetcel je fauliran i ide na liniju slobodnih bacanja, a precizan je oba puta

18. minut - Tobi faulira Timana i šalje ga na liniju penala, a on pogađa oba. 

18. minut - Jago pogađa uz faul. Prvobitna odluka sudija bila je da ne dosudi poene već loptu sa strane, ali Sferopulos koristi čelendž. Jago pogađa slobodno bacanje.

18. minut - Bolomboj faulira Kumađea i šalje ga na liniju penala. Pogađa centar Albe oba puta.

17. minut - Izgubljena lopta Hange, i nova trojka Meta Tomasa. Rokas pogađa flouter.

16. minut - Pogađa Sterling Braun trojku preko ruke. Najveća prednost Albe, tajm-aut Sferopulos.

16. minut - Zvezda ima problem u građenju defanzivnog skoka. Odigraju odličnu odbranu izabranici Janisa Sferopulosa, ali ne zagrade obruč, pa Alba ima i po tri napada. Vetsel je fauliran i ide na liniju penala. Promašuje prvo, pogađa drugo.

15. minut - Fenomenalan flouter Nedovića, a ojnda i odgovor Proćide.

14. minut - Fenomenalno igra Smart, upolio je Bolomboja i servirao mu poene. Alba odgovara poenima Bina iz tranzicije. Promašaj Smarta, a onda i zakucavanje na drugoj strani

14. minut - Tehnička za Proćidu zbog flopinga. Pokušao je da iznudi faul na šutu za tri poena, ali su sudije sankcionisale to tehničkom greškom. Smart pogađa slobodno bacanje.

13. minut - Džavonte Smart je fauliran i ide na liniju penala. Amerikanac pogađa oba slobodna bacanja. Nova trojka za Albu, Proćida. Odgovara Džavonte Smart!

12. minut - Pogađaju bacanje zbog tehničke greške igrači Albe. Proćida je fauliran i ide na liniju slobodnih bacanja. Tajm-aut Sferopulos. Prosida pogađa jedan penal.

11. minut - Vetsel pogađa šut sa poludistance. Davidovac divno upošljava Gilespija koji dobija jak udarac na obruču, ali sudije nisu videle faul, neverovatno. Sferopulos dobija tehničku zbog prigovora.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Spanjolo pogađa flouter. Gilepsi na drugoj strani pogađa na lepu asistenciiju Smarta.

8. minut - Met Tomas pogađa dugu dvojku. Nemanja Nedović je ušao na parket! Jago pogađa šut, ali Zvezda odmah prima koš iz tranzicije. 

7. minut - Vetsel pogađa za dva poena, a potom i loš napad Zvezde na drugoj strani. Alba nije iskoristila svoju šansu, Timan je izbacio loptu u aut. Bolomboj zakucava za novi egal.

6. minut - Serija promašaja na obe strane, kao da je neko začarao obruče. TV tajm-aut.

4. minut - Nova trojka za Albu, pogađa je Sterling Braun. Ogovara sjajni Jago istom merom. Na drugoj strani sjajan prodor Brauna i novi koš pleja Albe.

3. minut - Prva trojka za Zvezdu, pogađa je Rokas koji je najraspoloženiji od početka.

2. minut - Fauliran je Rokas Gedraitis koji ide na liniju slobodnih bacanja. Siguran je oba puta. Na drugoj strani fauliran Kumađe koji ide na liniju penala i precizan je oba puta.

1. minut - Prvi poeni na meču za Zvezdu,  odlično se snašao Džoel Bolomboj ispod koša za dva poena. Odgovara Tomas na drugoj strani trojkom.

POČELA JE UTAKMICA

Fantastične vesti za Crvenu zvezdu, Nemanja Nedović će i definitivno igrati. Ostaje da se vidi koliko će Nemanja moći da pomogne nakon pauze, ali je on svakako jedan od najbitnijih igrača u timu Janisa Sferopulosa.

PRE MEČA

Košarkaši Crvene zvede gostuju Albi u Berlinu u okviru 23. kola Evrolige, a meč je na programu od 20.00 časova.

 

 

Alba se nalazi na deobi poslednjeg mesta najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi sa skorom 4-18, ali daleko od toga da crveno-bele očekuje lak posao.

Klub iz prestonice Nemčke je tradicionalno neugodan protivnik za Zvezdu, a crveno-beli su na 11 poslednjih mečeva protiv Albe slavili samo tri puta.

Crvena zvezda je slavila u prvom duelu dva tima u Štark areni rezultatom 85:71, a trijumf su ostvarili i u pripremnom periodu slavivši 74:56.

Zdravstveno stanje nije baš ohrabrujuće i dalje kada je u pitanju Crvena zvezda. Nemanja Nedović je trenirao sa ekipom sinoć prvi put, ali je njegov nastup neizvestan, dok je sigurno da neće igrati Nikola Topić i Miloš Teodosić.

Sa druge strane, u timu Albe neće biti Markusa Eriksona koji je povredio nogu, potom Luisa Olindea, kao i Žige Samara koji takođe ima povredu stopala.

Zvezda se nalazi na 12. mestu Evrolige uz skor od 9 pobeda i 13 poraza, a trijumf u večerašnjoj utakmici u "Mercedes benz" areni je pod moranjem ukoliko žele da se priključe u borbu za plej-in.

Janis Sferopulos

- Moramo da kontorilišemo utakmicu, igramo našu igru u odbrani i napadu. Oni su veoma energičan tim sa mnogo entuzijazma. Moramo da se borimo za svaku loptu kako bi došli do pobede - rekao je trener Crvene zvezde.

 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading