MIJAILOVIĆ POTVRDIO PISANJE REPUBLIKE: Kaboklo je PARTIZANOV!

Autor:

Sport

11.01.2024

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao što je naš portal i preneo.

MIJAILOVIĆ POTVRDIO PISANJE REPUBLIKE: Kaboklo je PARTIZANOV!

Foto: Starsport

Strasti oko Bruna Kabokla i dolaska u Partizan se ne smiruju. Taman kada su svi zaboravili na kukanje Venecije, koja je pokušala da spreči prelazak brazilskog centra među crno-bele, a on uveliko igra u četi Željka Obradovića, iz Italije su stigle vesti da je njegov prethodni klub dobio sudski spor. 

Navodno je arbitražni sud Serije A u kojoj se takmiči Venecija odlučio da Kaboklo plati u celini troškove arbitraže, kao i pravne troškove kluba za koji je potpisao u junu 2023, pre nego što je prešao u Partizan 7. novembra. Upravo u tom detalju, koji čak nije do kraja tačno prenet iz Italije, leži caka zbog koje Venecija ne može ništa ni Brunu ni Partizanu. Republika je već ranije prenela, iz dobro obaveštenog izvora u dešavanja u Humskoj, da Italijani "pucaju u prazno" novim pretnjama, a sada je Ostoja Mijailović potvrdio pisanje našeg portala.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Ostoja Mijailović

- KK Partizan Mozzart Bet je po odluci FIBA platio obeštećenje od 150.000 evra i za igrača dobio LOC (letter of clearence) bez kojeg on ne bi ni mogao da bude registrovan. Samim tim, situacija je čista i na nju ne može da utiče nikakva odluka arbitraže koja za ovaj slučaj nije ni nadležna - rekao je Mijailović za "Mozzart sport".

Podsetimo, Venecija sada tvrdi da je sud u Italiji u potpunosti usvojio žalbu protiv igrača crno-belih.

- On je prošle jeseni odbio da poštuje ugovornu obavezu sa Venecijom. Prepoznata je puna ispravnost poteza Venecije i pre svega postojanje ugovorne veze koja i dalje obavezuje košarkaša da formalizuje te obaveze i da u skladu sa italijanskim zaokonom ispuni radne obaveze iz ugovora. Ovaj spor sada se nastavlja pred Žalbenim panelom FIBA i klub je apelovao da dobije poništenje odluke FIBA o davanju ovlašćenja za transfer i potpisivanje za Partizan iz Beograda, uz pogrešnu pretpostavku da nije postojao važeći ugovor Kabokla i Venecije - navela je Venecija u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading