TRAŽE PONIŠTENJE UGOVORA SA PARTIZANOM: Venecija dobila Kabokla na sudu!

Autor: P. Z.

Sport

11.01.2024

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika prašina se podigla oko transfera Brazilca u Humsku.

TRAŽE PONIŠTENJE UGOVORA SA PARTIZANOM: Venecija dobila Kabokla na sudu!

Foto: twitter printscreen KK Partizan

kaboklo

Košarkaški klub Venecija saopštio je da je Arbitražni sud Serije A prihvatio žalbu protiv brazilskog igrača Bruna Kabokla, koji je, kako tvrdi italijanski tim, odbio da poštuje svoje ugovorne obaveze.

Kaboklo je početkom novembra prošle godine potpisao ugovor sa Partizanom. "Crno-beli" su tada dobili dozvolu FIBA da potpišu ugovor sa brazilskim reprezentativcem.

Kaboklo je drugi deo prošle sezone igrao za Ulm, a potom je krajem juna 2023. potpisao ugovor sa Venecijom. Brazilac posle dobrih igara na Svetskom prvenstvu nije želeo da se priključi italijanskom klubu, a onda je u novembru prošle godine potpisao ugovor sa Partizanom.

Agencija koja zastupa brazilskog košarkaša je saopštila tada da Kaboklo nije imao potpisan ugovor, već predugovor sa Venecijom i da nije bilo nikakvih prepreka ka njegovom prelasku u Partizan posle odluke FIBA.

Venecija je potom najavila da će se žaliti Apelacionom odboru FIBA. Italijanski klub se danas oglasio zvaničnim saopštenjem.

- Venecija sa zadovoljstvom konstatuje da je Arbitražni sud Serije A prihvatio žalbu protiv Kabokla posle odbijanja igrača da poštuje svoje ugovorne obaveze. Odbor je u odluci potvrdio važne principe, među kojima je valjanost ugovora, koji su strane potpisale pre nego što je federalni obrazac bio dostupan, uz obostrano opredeljenje da se ugovor ozvaniči obrascima koje propisuje Liga, nastavljajući sa naknadnom registracijom - navodi se u saopštenju Venecije.

Republika

Foto: Starsport

Bruno Kaboklo

Italijanski klub dalje navodi da će Kaboklo morati da plati pune troškove arbitraže i pravne troškove kluba "kao dodatnu potvrdu potpunog prihvatanja zahteva koje je predložila Venecija".

- Time je priznata ispravnost postupaka kluba i pre svega nastavak ugovorne obaveze, koja i dalje obavezuje igrača da ozvaniči preuzete obaveze i zasnuje sportski radni odnos u skladu sa odredbama zakona i kolektivnog ugovora. Slučaj se sada nastavlja pred Apelacionom odboru FIBA, na koje je klub apelovao da dobije poništenje odluke FIBA o davanju ovlašćenja za transfer i registraciju Partizanu uz pogrešnu pretpostavku da nije postojao važeći ugovor između Kabokla i Venecije - zaključuje se u saopštenju Venecije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading