GROBARI, MIRNO SPAVAJTE: Italijani se malo zaneli, jedan detalj je na strani Partizana, KABOKLO OSTAJE!

Autor:

Sport

11.01.2024

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilski centar neće nigde, crno-belima ne preti kazna, a evo i zašto.

GROBARI, MIRNO SPAVAJTE: Italijani se malo zaneli, jedan detalj je na strani Partizana, KABOKLO OSTAJE!

Foto: twitter kk partizan

Strasti oko Bruka Kabokla i dolaska u Partizan se ne smiruju. Taman kada su svi zaboravili na kukanje Venecije, koja je pokušala da spreči prelazak brazilskog centra među crno-bele, a on uveliko igra u četi Željka Obradovića, iz Italije su stigle vesti da je njegov prethodni klub dobio sudski spor. Venecija sada tvrdi da je sud u Italiji u potpunosti usvojio žalbu protiv igrača crno-belih.

- On je prošle jeseni odbio da poštuje ugovornu obavezu sa Venecijom. Prepoznata je puna ispravnost poteza Venecije i pre svega postojanje ugovorne veze koja i dalje obavezuje košarkaša da formalizuje te obaveze i da u skladu sa italijanskim zaokonom ispuni radne obaveze iz ugovora. Ovaj spor sada se nastavlja pred Žalbenim panelom FIBA i klub je apelovao da dobije poništenje odluke FIBA o davanju ovlašćenja za transfer i potpisivanje za Partizan iz Beograda, uz pogrešnu pretpostavku da nije postojao važeći ugovor Kabokla i Venecije navela je Venecija u saopštenju.

Navodno je arbitražni sud Serije A u kojoj se takmiči Venecija odlučio da Kaboklo plati u celini troškove arbitraže, kao i pravne troškove kluba za koji je potpisao u junu 2023, pre nego što je prešao u Partizan 7. novembra. Upravo u tom detalju, koji čak nije do kraja tačno prenet iz Italije, leži caka zbog koje Venecija ne može ništa ni Brunu ni Partizanu. Naime, prema saznanjima Republike iz dobro obaveštenog izvora u dešavanja u Humskoj, Italijani "pucaju u prazno" novim pretnjama.

- Kaboklo nije imao nikakav ugovor sa Venecijom zaveden u Seriji A. To je više neki predugovor za koji je FIBA odredila koliko treba da plati. Bruno je sam izmirio taj trošak i prešao u Partizan. Serija A nema nikave veze sa onim što se desilo i ovo sada je bespotrebna priča koju plasiraju. Kaboklo je košarkaš Partizana, sve finansijske stavke su završene i svi u klubu i navijači mogu mirno da spavaju - kaže izvor našeg portala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading