ATLANTA SLAVILA U PRESTONICI! Sjajni Bogdan DVOCIFREN u pobedi nad Vašingtonom! (VIDEO)

Autor:

Sport

31.12.2023

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Atlante pobedili su Vizardse rezultatom 130:126.

ATLANTA SLAVILA U PRESTONICI! Sjajni Bogdan DVOCIFREN u pobedi nad Vašingtonom! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović

Na taj način, Hoksi su prekinuli crnu seriju od četiri uzastopna poraza i upisali 13 trijumf u sezoni.

Kapiten srpske reprezentacije Bogdan Bogdanović meč je završio s 12 poena i po jednim skokom i asistencijom, za 28 minuta provedenih u igri.

Vašington je bolje ušao u duel i brzo poveo serijom 7:0, ali su gosti uspeli da uhvate priključak već do kraja uvodne četvrtine i smanje rezultatski zaostatak na samo dva poena (30:28).

Atlanta je meč prelomila u drugoj četvrtini, koju je rešila u svoju korist čak sa 14 koševa razlike (28:40), pa je na veliki odmor otišla sa dvocifrenim vođstvom (58:68). Bogdan je do poluvremena ubacio samo šest poena, ali se srpski as u nastavku razigrao i značajno doprineo trijumfu Hoksa.

Išla je prednost tima iz Džordžije i na maksimalnih 14 koševa prednosti tokom trećeg kvartala (84:98), što s ispostavilo nedostižnim za Vizardse.

Uspeli su domaći u finišu da priđu na tri razlike, ali se Atlanta odbranila i zabeležila novu pobedu na ispraćaju 2023. godine.

Najefikasniji u pobedničkom timu bila je prva zvezda Hoksa Tre Jang sa 40 poena i 13 asistencija i tri skoka. Značajnu pomoć imao je u Deonteju Mareju koji je dao 32 koša, dok je Džejlen Džonson ubacio osam poena manje.

Kod Vašingtona blistao je Kajl Kuzma s 38 koševa, izraelski reprezentativac Deni Avdija imao je dabl-dabl s 17 koševa i 12 skokova.

REZULTATI:

Vašington Vizards - Atlanta Hoks 126:130

/Kuzma 38 - Tre Jang 40/

1.00: Nju Orleans - LA Lejkers

1.00: Oklahoma Tander - Bruklin Nets

1.00: San Antonio Spars - Boston Seltiks

2.00: Memfis Grizlis - Sakramenti Kings

2.00: Finiks Sans - Orlando Medžik

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading