ŽOC NATERAO USTAŠE DA MU SE POKLONE: Obradović potvrdio veličinu u Zadru

Autor:

Sport

25.12.2023

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači isticali Pavelićevu zastavu iz vremena NDH, pa jurili trenera Partizana za fotografiju i autogram.

ŽOC NATERAO USTAŠE DA MU SE POKLONE: Obradović potvrdio veličinu u Zadru

Foto: Starsport

Željko Obradović

Košarkaši Partizana doživeli su još jedan debakl pošto su poraženi od Zadra sa 84:68 u 13. kolu AdmiralBet ABA lige. Bio je to izabranicima Željka Obradovića četvrti neuspeh u regionalnom takmičenju i to na mestu gde se slavlje nad Srbima posebno ceni. O tome najbolje svedoče ustaški simboli, koji su ponovo osvanuli u dvorani "Krešimir Ćosić".

Naime, na tribinama su se u prenosu u više navrata mogle videti ustaške zastave. Odnosno zastave Hrvatske sa šahovnicom na kojoj je prvo polje belo, a ne crveno, kako je na zvaničnoj i aktuelnoj zastavi naših zapadnih komšija. Upravo tu zastavu, s prvim belim poljem, koristili su u Nezavisnoj državi Hrvatskoj (NDH), a uvele su je ustaše sa Anteom Pavelićem na čelu 1941.

Republika

Foto: ABA liga

Zastava Hrvatske iz vremena NDH

Jeste Partizan poražen u takvom ambijentu i Obradović će morati u svojim redovima da potraži krivce, ali je bar Hrvatima još jednom očitao lekciju i naterao ih da mu se, uprkos mržnji prema Srbima, poklone. Naime, Žoc je pre meča dobio ovacije i zahvalio je na njima posle susreta.

Foto: ABA liga

Sporna zstava u Zadru


- Izvanredan ambijent, košarkaški pravi. Čestitam i navijačima Zadra. Hvala im na aplauzu koji sam dobio, najiskrenije - poručio je Obradović, ne mareći za propagiranje ustaške ideologije, koja se mogla videti.

I ne samo to, Obradović je posle meča uredno pristao na fotografisanje i davanje autograma svakom navijaču koji mu je prišao. Time je još jednom oduševio one Hrvate koji su spremni da priznaju da iz Srbije može doći i nešto dobro, kao što je, recimo, najbolji trener Evrope.

 


- Uprkos teškom porazu od Zadra, gospodin Željko Obradović strpljivo se nakon utakmice fotografisao s nekoliko mladih navijača Zadra. Lep gest trenera Partizana. Nije bio dužan to da radi, pogotovo nakon ovakve utakmice Partizana. Ovakvim ponašanjem dokazao je da je, osim što je najtrofejniji evropski trener, ujedno i veliki gospodin i profesionalac. Ne treba ni govoriti koliko je ovo značilo mladim navijačima koji su uspeli da se fotografišu s popularnim Žocom. Trener Partizana je i uoči utakmice dobio veliki aplauz navijača Zadra u prepunoj dvorani "Krešimira Ćosića". Željko Obradović i Zadar vole se javno - napisao je Tomislav Horvat, veliki navijač Zadra na Tviteru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading