ZVEZDA MERIDIANBET NA NEMANJIN TURBO POGON: Nedović SRUŠIO Efes za PREOKRET SEZONE!

Autor:

Sport

02.12.2023

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Magično veče u Štark areni može da donese novu energiju.

ZVEZDA MERIDIANBET NA NEMANJIN TURBO POGON: Nedović SRUŠIO Efes za PREOKRET SEZONE!

Foto: Starsport

Nemanja Nedović

Crvena zvezda Meridianbet savladala je Anadolu Efes u 11. kolu Evrolige u Areni rezultatom 97:83, a najefikasniji akter susreta bio Nemanja Nedović sa 23 poena.

Fantastični Nemanja je prosto "eksplodirao" u trećoj četvrtini susreta sa velikanom iz Turske gde je postigao 14 poena i potpuno razbio odbranu rivala.

Pogađao je Nedović trojke, koševe uz faul, a odveo je svoj tim od - 8 do + 7 za sam nekoliko minuta.

EFES KAO PREKRETNICA SEZONE

Republika

Foto: star sport

Košarkaši Zvezde Meridianbet

 

Nemanja je bio zadovoljan nakon susreta, a ova pobeda je mnogo značila Zvezdi Meridianbet pred nastavak sezone.

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Nedović

 

- Pobeda nam je bila potrebna i onda sam bio pod kočnicom. Kad je ušla prva trojka, koja je bila i pod faulom, sve je bilo lakše. Ja sam igrač trenutka, pogađam iz serija. Sferopulos mi daje svu slobodu. Potrudio sam se se da mu vratim na najbolji način - rekao je Nedović pa nastavio:

- Bili smo agresivniji u odbrani. Tome su doprineli Lazić i Lazarević. Drago mi je što je Lazić vratio, tek sad se vidi koliko nam znači. Iz te odbrane su stigli laki i teški poeni, kao nagrada za uloženi trud u drugom poluvremenu - rekao je Nedović, a onda zagolicao maštu delija:

- Znam jednu ekipu kojoj je Efes bio prekretnica - zaključio je Nedović.

Aludirao je naravno na prošlu sezonu i na večitog rivala Partizan koji je do utakmice sa Efesom u Beogradu bio u krizi rezultata, nakon koje je usledilo preokret i plasman u TOP 8 fazu.

Tog 16. decembra 2022. godine izabranici Željka Obradovića dočekali su Anadolu Efes u Areni sa skorom 4-8 u Evroligi. Mučili su se crno-beli, a čovek odluke bio je Džejms Naneli koji je pogodio ključnu trojku na 12 sekundi do kraja i tako doneo pobedu svom timu 82:79.

Republika

Foto: Starsport

Džejms Naneli

 

Partizana je u Evroligi nakon ovog susreta ostvario 16 pobeda uz 6 poraza, a dobro se zna da ih je jedna lopta delila od fajnal fora.

SERIJA KREĆE IZ ŠPANIJE

Republika

Foto: Starsport

Bivši trener Zvezde Meridianbet Duško Ivanović

 

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet gostuju Valensiji u sredu 6. decembra, a potom ih već u petak 8. decembra očekuje duel sa Baskonijom i bivšim trenerom Duškom Ivanovićem.

Valensija je nakon perfektnog starta nanizala šest poraza, tako da će izabranici Janisa Sferopulosa sigurno tražiti svoju priliku za "brejk". 

Baskonija se probudila dovođenjem Ivanovića, savladali su Partizan kod kuće, Olimpijakos, Asvel i Valensiju u gostima, ali Zvezda Meridianbet nije autsajder ni u duelu sa bivšim trenerom.

Pre puta na mini turneju u Španiji, crveno-bele očekuje duel sa Cibonom u okviru AdmiralBet ABA lige u nedelju od 19 časova u Štark areni.

Ostaje da se vidi da li su se konačno "poklopile kockice" za tim Janisa Sferopulosa koji sigurno ima kvalitet za sam vrh najboljeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading