FRANCUSKA, KAMERUN ILI NEKO TREĆI? Embid nije ODLUČIO za koga će igrati na OI u Parizu! Legenda PRIZNALA: Nadamo mu se...

Autor:

Sport

27.07.2023

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovogodišnji MVP ligaškog dela NBA sezone na prekretnici.

FRANCUSKA, KAMERUN ILI NEKO TREĆI? Embid nije ODLUČIO za koga će igrati na OI u Parizu! Legenda PRIZNALA: Nadamo mu se...

Foto: Tanjug

Najveća zvezda Filadelfije Seventisiksers i dobitnik MVP priznanja u najjačoj ligi na svetu Džoel Embid i dalje nije "prelomio" za koju će selekciju igrati na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Svi navijači reprezentacije SAD priželjkuju da će se odlučiti za selekciju koju sa klupe predvodi Stiv Ker, budući da je 2022. godine od zemlje koja je najjača košarkaška sila dobio američko državljanstvo.

Nasuprot tome, njegovom izboru nadaju se i Francuzi, obzirom da Embid ima i njihov pasoš, ali je rođeni Kamerunac.

Interesantan odgovor dao je legendarni Grent Hil, direktor košarkaške reprezentacije SAD. On je naveo i da je razgovarao sa jednim od najboljih igrača u NBA na ovu temu.

Republika

Foto: Ap photo

 

- Samo ću jednostavno da odgovorim, a to je da, razgovarao sam sa njim. On ima opcije, on je sjajan igrač. Znaš, videćemo...Videćemo kako će se sve to odigrati - rekao je Hil.

Nekadašnji as Detroit Pistonsa je povodom intervjua za tamošnje medije čestitao košarkašu sklapanje braka sa Anom de Paulom.

Inače, selektor Francuske Vensan Kole je pre nekoliko meseci izjavio da je Embidov tajming braka uticao na to da on ne igra na predstojećem Mundobasketu.

U svakom slučaju, Džoel Embid mora da obavesti FIBA za koga će igrati, da bi imao pravo učešća na Olimpijskim igrama u Parizu i ostalim reprezentativnim takmičenjima.

Kada bi izabrao Amerikance, porasle bi mu šanse da se dokopa zlata na najvećoj sportskoj planetarnoj smotri, dok će ako se odluči za Francusku priključiti moćnom timu koji čine: Furnije, Gober, Vembanjam, Batum... te će učiniti sve da Amerima "pomrse konce".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading