DEMONSTRACIJA SILE! "Orlići" PONIZILI Dance sa 45 razlike! Srbija ubedljivo do ČETVRTFINALA EP!

Autor:

Sport

26.07.2023

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Dansku u osmini finala rezultatom 107:62, na Evropskom prvenstvu u Nišu.

DEMONSTRACIJA SILE! "Orlići" PONIZILI Dance sa 45 razlike! Srbija ubedljivo do ČETVRTFINALA EP!

Foto: fiba.basketball

Izabranici Nenada Stefanovića sataće se u četvrtfinalu protiv Izraela, koji je ranije danas boljom igrom u drugom poluvremenu pregazio Hrvatsku s' 84:66.

Kada se radi o duelu Srbije i Danske, rezultat najbolje govori da pobednik nije dolazio u pitanje, dok su na parketu "orlići" dominirali od prve sekunde.

Evidentna je bila razlika u timskom i individualnom kvalitetu, Topić, Bošnjaković, Nikolić, Marković i ostale naše nade dizale su prednost kako je meč odmicao - i zadali težak udarac Dancima u trećoj četvrtini, koju su dobili sa 18 koševa prednosti - 24:6!

Foto: fiba.basketball

 

Danci nisu uspeli da odgovore na taj nalet srpske čete, koja je sačuvala ubedljivu prednost sve do kraja meča.

Zahvaljujući ogromnoj prednosti, selektor Stefanović je iskoristio priliku da relaksira najvažnije igrače i na teren pošalje momke sa manjom minutažom, kako bi ih razigrao pred najvažniji deo takmičenja na Šampionatu Evrope.

Republika

Foto: fiba.basketball

 

Srbiju je do pobede vodio Bogoljub Marković sa 16 poena, Mitar Bošnjaković je postigao 14 koševa, a Pavle Nikolić i Nikola Topić po 13.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading