SJAJNE VESTI ZA DŽELATA SRBIJE: Italija dobija OGROMNO pojačanje pred Mundobasket!

Autor:

Sport

26.06.2023

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selekcija koja je izbacila "orlove" na prošlogodišnjem prvenstvu Evrope će biti jača za vrhunskog organizatora igre.

SJAJNE VESTI ZA DŽELATA SRBIJE: Italija dobija OGROMNO pojačanje pred Mundobasket!

Foto: Starsport

Alen Smailagić i Darijus Tompson

Darijus Tompson, fenomenalni plejmejker američkog porekla, predvodiće Italiju na predstojećem Svetskom prvenstvu u košarci.

Organizatora igre Baskonije samo finalne sitnice dele od dobijanja pasoša, a da će zaigrati na Mundobasketu za "azure" potvrdio je i predsednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petruči koji je izjavio:

-Nedostaje samo nekoliko papira. Verujemo da će Darijus Tompson moći da se priključi pripremama krajem jula, pod uslovom da ga selektor Poceko pozove - rekao je prvi čovek italijanske košarke.

Republika

Foto: Starsport

Selektor Italije Đanmarko Poceko

Nekadašnji student Tenesi univerziteta igra na poziciji plejmejkera, prethodne godine je bio jedan od najboljih igrača Evrolige u dresu Baskonije, gde je u proseku beležio 12.6 poena uz 6.7 asistencija.

U karijeri je nastupao još za Brindizi i Lokomotivu Kuban.

Reprezentacija Italije će biti u grupi sa Angolom, Dominikanskom Republikom i Filipinima, a potom bi se u drugoj fazi ukrstila sa grupom u kojoj su Srbija, Južni Sudan, Kina i Portoriko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading