NIŠTA OD ODBRANE ZLATA: Srbija ubedljivo poražena u četvrtfinalu EP!

Autor:

Sport

22.06.2023

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkašice ostale bez borbe za medalje.

NIŠTA OD ODBRANE ZLATA: Srbija ubedljivo poražena u četvrtfinalu EP!

Foto: Starsport

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu ubedljivo poražena od Belgije rezultatom 93:53 (28:8, 21:23, 22:14, 22:8).

Na taj način su izabranice Marine Maljković ostale bez šanse da odbrane zlato, koje su osvojile pre dve godine.

Košarkašice Belgije su bolje otvorile utakmicu, pogotovo u odbrani. Nisu dozvolile selekciji Srbije da poentira punih pet minuta, dok su na drugoj strani vezali 14 poena i tako napravili osetnu prednost. Do kraja prve deonice košarkašice Srbije su popravile igru u napadu ali u odbrani su nastavile da igraju bez energije.

U drugoj četvrtini zaigrala je Srbija bolje u odbrani i uspela na drugoj strani da napravi seriju 6:0. Ipak problemi u odbrani su se vratili polovinom četvrtine i tako omogućili slekciji Belgije da održi prednost od minimum 15 poena.

U nastavku Belgija je igrala sve bolje, Meseman i Alemand su bile sve raspoloženije. Srbiju sa druge strane nije išao put sa distance i problemi u oranizaciji igre su bili sve vidljiviji usled nervoze. Krajem treće deonice Belgija je imala čak 11 ubačenih trojki.

Poslednju deonicu ekipa Belgije je ponovo otvorila serijom, ovog puta 10:0, i time je rešila pitanje pobednika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ivon Anderson

Najefikasnija u našoj reprezentaciji bila je Ivon Anderson sa 20 poena, a nju su pratile Saša Čađo sa devet i Mina Đorđević sa osam poena.

Sa druge strane, najzaslužnija za pobedu Belgije bila je Ema Meseman koja je upisala tripl-dabl sa 15 poena, 13 skokova i 10 asistencija. Uz nju, dvocifrene su bile još Džuli Alemand sa 15, kao i Kjara Linskens i Džuli Vanlo sa po 14 koševa.

Selekcija Belgije će se za mesto u finalu boriti sa pobednikom meča u kom se sastaju Francuska i Crna Gora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading