NIKOLA, KAKO SI TO USPEO? Jokić napravio najbrži faul u istoriji NBA lige! (VIDEO)

Autor:

Sport

09.04.2023

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džoker je dobio ličnu grešku već u prvoj sekundi utakmice.

NIKOLA, KAKO SI TO USPEO? Jokić napravio najbrži faul u istoriji NBA lige! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa nastavili su seriju bezbolnih poraza (jer su već obezbedili prvo mesto na Zapadu pred plej-of) u završnici regularnog dela NBA sezone, pošto su u gostima izgubili od Jute Džez.

Na toj utakmici je srpski košarkaš Nikola Jokić još jednom ispisao istoriju NBA lige.

Međutim, ne na način na koji nas je navikao, već time što je napravio najbrži faul ikada u najjačoj ligi na svetu.

Naime, prilikom početnog podbacivanja lopte, Jokić je video da neće doći do nje, pa je za ruku povukao protivničkog centra Udoku Azubujkea, što su sudije okarakterisale kao prekršaj.

Inače, Džoker je na ovom meču imao interesantnu statistiku, pošto je upisao novi dabl-dabl, ali bez dvocifrenog broja poena.

Naime, centar iz Sombora je utakmicu završio sa šest poena, po 10 skokova i asistencija, kao i dve ukradene lopte. Sve to je učinio za 26 minuta na parketu, a jasno je da ga statistika ne zanima, jer je šutnuo svega pet puta na koš i nije jurio tripl-dabl, iako bi ga vrlo lako ostvario da je hteo.

Ovaj faul Nikole Jokića je idealna prilika da se podsetimo i legendarnog "hekovanja" Šekila O'Nila od strane igrača San Antonio Sparsa u petoj sekundi utakmice, kada je Greg Popović odlučio da se našali sa čuvenim centrom.

Za one koji to možda ne znaju, hekovanje je naziv za fauliranje bez lopte igrača koji nije vičan u postizanju slobodnih bacanja i u Americi treneri neretko pribegavaju takvoj taktici kada jure rezultat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading