ŠĆEPANOVIĆ OTKRIO PLANOVE: Partizan neće menjati filozofiju, fali nam još centar

Autor:

Sport

20.07.2020

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi trener Partizana Vlado Šćepanović bio je gost televizije Arenasport i govorio o svojim očekivanjima u ABA ligi.

RepublikaFoto: Starsport
Vlado Šćepanović

Vlado Šćepanović bio je nekadašnji košarkaš i kapiten Partizana, a sada radi kao trener crno-belih.

On je nasledio Andreu Trinkijerija kome je dugo godina bio pomoćnik.

 - Ne bih ulazio u motive, vrstu razgovora između njega i Partizana, ali u svakom slučaju i da je ostao Andrea još godinu dana - bio bih njegov pomoćnik. Morate biti spremni na svaku odluku. Nisam puno razmišljao da li da preuzmem Partizan - naglasio je Šćepanović.

Naredna sezona igraće se bez prisustva publike, a Šćepanoviću se takve situacije nikada nisu dopadale, međutim moraće da se naviknu jer su okolnosti tako naložile.

 - Svima znači i biće hendikep ako se bude igralo bez publike. Nismo još bili u situaciji da razgovaramo o tim stvarima, ali se razmišlja i u tom pravcu. Mi smo u Areni od prošle godine, imamo ugovor, a sport se igra zbog publike – bila mala ili velika sala – to će biti sablasno. Ni kao igrač nisam voleo da igram pred praznom salom, to nije sport, to nije košarka. Situacija je takva kakva jeste i pretpostavljam da će taj početak biti bez publike -rekao je Šćepanović tokom gostovanja na TV Arenasport.

RepublikaFoto: Starsport

Šćepanović je dodao da će glavni zadatak na tržištu biti dovođenje centra, a još ranije u klub je došao Kodi Miler Mekintajer, kao i Nemanja Dangubić.

 - Pozitivno je što je 70% ekipe ostalo. Kad imate ekipu koja je naučila na jedan sistem rada, teško je preko noći menjati krucijalne stvari. Biće slična filozofija, naravno imam i ja neke poglede na košarku i život, pa ćemo možda nešto novo da ubacimo, moje košarkaško shvatanje, ali ne treba očekivati prevelike promene košarkaške filozofije. Gro ekipe je već tu, vratio se i Janković. Sad smo u situaciji da gledamo igrača na poziciji pet. Na ostalim pozicijama smo formirali ekipu, nećemo da žurimo, pratićemo situaciju na tržištu, a bitan je profil igrača koji nam je potreban na ovu postojeću ekipu. Ovo je nepoznata situacija u istoriji košarke i ništa ne može da se planira unapred - rekao je Šćepanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading