LACIO BOLJI OD JUVENTUSA, ALI NEDOVOLJNO ZA PROLAZ DALJE: Milik odveo Bjankonere u finale Kupa Italije!

Autor:

Sport

23.04.2024

22:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspela je Stara dama da se plasira u finale.

LACIO BOLJI OD JUVENTUSA, ALI NEDOVOLJNO ZA PROLAZ DALJE: Milik odveo Bjankonere u finale Kupa Italije!

Foto: Juventus FC/X

Fudbaleri Lacija i Juventusa odmerili su snage u okviru revanš meča polufinala Kupa Italije na Olimpiku od 21.00 čas. Bjankoeri su ostvarili pobedu nad Nebesko-plavima rezultatom 2:1 i ukupnim rezultatom 3:2 plasirali se u finale najmasovnijeg takmičenja na Čizmi.

Strelci za Lacio bio je Kasteljano u 12. i 49., dok je Staru Damu pogodio Arkadijuš Milik u 83. minutu. Reprezentativac Srbije, Dušan Vlahović odigrao je 81. minut i nije uspeo da zatrese mrežu.

Prvu ozbiljniju šansu imao je Juventus u osmom minutu, kada je Kambijazo primio loptu unutar kaznenog prostora, izborio se za poziciju za šut, ali je lopta otišla pored gola. Nakon kratke inicijative Bjankonera, Lacio je preuzeo terensku kontrolu i to se isplatilo u 12. minutu kada su Nebesko-plavi poveli.

 

 

Lacio je izveo korner preko Luisa Alberta koji je pronašao Kasteljana, a on glavom šutirao i smestio loptu u mrežu. Vodila se velika borba na sredini terena, a u 23. minutu Juventus je imao sjajnu šansu da dođe do izjednačenja. 

Rabio je poslao pas ka Kijezi unutrar šesnaesterca, a on je uputio loptu ka Vlahoviću koji se našao ispred gola Lacija, ali je čuvar mreže domaćih imao sjajnu intervenciju. Usledio je period dominacije Juventusa, ali je defanziva Lacija bila na visni zadatka. 

Nakon kornera Kostića U 32. minutu glavom je šutirao Bremer, ali je lopta otišla preko gola. Mogao je Lacio do drugog gola u samom finišu prvog dela kada se Kasteljano našao u situaciji jedan na jedan sa Perinom, ali je golman Juventusa, skratio ugao i odbranio šut i nakon toga se otišlo na odmor.

Fudbaleri Lacija su stigli do egala u ukupnom rezultatu kada je u 49. minutu Alberto proigrao Kasteljana koji je odlično zagradio, izborio za poziciju za šut i matirao Perina. 

 

 

Juventus je mogao do gola u 56. minutu kada je Mekeni proigrao Vlahovića koji bio u šansi, šutirao, ali je Marušić izbacio loptu sa gol linije. Probudili su se Bjankoneri, ponovo je srpski reprezentativac imao šansu, šuitrao je sa desne strane u kaznenom prostoru, ali je lopta otišla pored stative.

Preuzeli su Bjankoneri totalnu inicjativu, pokušavali, dok je Lacio stao iza lopte i vrebao svoje prilike iz kontra napada. Imao je Juventus par kvalitetnih napada, a potom je opala igra, a Lacio se nalazio uglavnom u svom kaznenom prostoru. 

Nakon dužeg vremena imao je Lacio šansu kada je u 76. minutu Alberto šutirao sa distance, ali je Perin uhvatio loptu bez većih poteškoća. Uspeo je Juventus da dođe do gola u 83. minutu.

Tiomoti Vea je primio loptu na desnom boku, potom uputio pas u srce kaznenog prostora gde se našao Milik, koji smestio loptu u mrežu i stavio tačku na susret.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading