INFANTINO OTKRIO ŠOKANTNE PODATKE: Prvi čovek FIFA udario na Premijer ligu!

Autor:

Sport

20.04.2024

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ifantino bez dlake na jeziku.

INFANTINO OTKRIO ŠOKANTNE PODATKE: Prvi čovek FIFA udario na Premijer ligu!

Foto: Republika.rs

Đani Infantino

Predsednik FIFA-e Đani Infantino je pozvao vlade da se pridruže borbi protiv enormnih isplata agentima. Istakao je da su klubovi Premijer lige potrošili skoro 500 miliona evra na posrednike i agente od 1. februara 2023. do 1. februara 2024, pri čemu je većina tog novca napustila fudbalsku industriju. Tokom istog perioda, engleski klubovi su platili manje od 30 miliona evra stranim klubovima za obuku i razvoj igrača.

- Prošle sedmice je objavljeno da su klubovi Premijer lige potrošili gotovo 500 miliona eura na posrednike i agente u periodu od 1. februara 2023. do 1. februa 2024. godine. Većina tog novca odlazi iz fudbala. U istom periodu su engleski klubovi platili manje od 30 miliona eura inostranimklubovima koji su trenirali i razvijali igrače - istakao je Ifantino i dodao:

- Naknade i isplate solidarnosti predviđene su pravilima FIFA-e. Oni su vitalni za hiljade manje bogatih klubova koji se bore da zarade dovoljno. Ovi su klubovi ključni za razvoj, trening i prilike mladim igračima širom svijeta. Fifa pokušava uvesti jasna i poštena pravila u transferima, uključujući pravila za agente, radi transparentnosti, odgovornosti i bolje preraspodjele novca na svim nivoima. Zbog toga su nas neki agenti tužili, ali FIFA će i dalje braniti svoj stav na sudu - rekao je predsednik svetske fudbalske organizacije.

Infantino je pozvao vlade i zakonodavce da aktivno učestvuju u osiguravanju da sredstva od transfera ostanu u fudbalu.

- Pozivam vlade i zakonodavce da nam se pridruže u aktivnoj ulozi u osiguravanju da novac od transfera ostane fdubalu i da se distribuiraju klubovima širom svijeta, jer su ključna za sadašnje i buduće generacije fudbalera - zaključio je Đani Infantino.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading