TEROR U RUSIJI! FUDBALERI SRBIJE SE OGLASILI POVODOM UŽASA U MOSKVI!

Autor:

Sport

22.03.2024

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reči podrške stižu sa svih strana.

TEROR U RUSIJI! FUDBALERI SRBIJE SE OGLASILI POVODOM UŽASA U MOSKVI!

Foto: YouTube/Guardian News/Printscreen, Profimedia

Užasne vesti o terorističkom napadu u Moskvi i desetinama ubijenih u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" potresli su ceo svet. Među onima koji su reagovali na stradanje civila su i srpski fudbaleri Đorđe Despotović i Lazar Ranđelović.

Đorđe Despotović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, okačio je na društvenim mrežama sliku sa zastavom Rusije i svećom pored koje stoji natpis "Moskva - 22.3.2024."

Republika

Foto: instagram.com

Objava Đorđa Despotovića


Despotović je tokom karijere promenio nekoliko klubova po Rusiji, gde je stekao značajan ugled i popularnost. Njegova gesta na društvenim mrežama oslikava duboko saosećanje sa žrtvama ovog stravičnog događaja.

Lazar Ranđelović, fudbaler Rubinja iz Kazanja, takođe je bio među onima koji su se oglasili povodom napada. 
Republika

Foto: instagram.com

Objava Lazar Ranđelović


On je podelio objavu svog tima u kojoj piše da je "U Krokus sitiju izveden teroristički napad". Ranđelovićev postupak ukazuje na to da su sportisti svesni društvene odgovornosti koju imaju i da su spremni da javno osude nasilje i terorizam.

Ovi primeri pokazuju da sportisti, osim što su posvećeni svojoj karijeri, imaju i snažan uticaj na društvo te da njihove reakcije na ovakve događaje mogu biti od velike važnosti.

Kao novinar, smatram da je važno istaći kako sportisti svojim primerom mogu doprineti promociji mira i solidarnosti u teškim vremenima poput ovog terorističkog napada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading