"DELIJE" UPOZORAVAJU SABORCE! Ovo NIKAKO NE SMETE da radite na Zvezdinim utakmicama! Očekuje se da odbranite čast kluba, ili SNOSITE ODGOVORNOST!

Autor:

Sport

13.01.2024

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delije su izdale novo saopštenje.

"DELIJE" UPOZORAVAJU SABORCE! Ovo NIKAKO NE SMETE da radite na Zvezdinim utakmicama! Očekuje se da odbranite čast  kluba, ili SNOSITE ODGOVORNOST!

Foto: FK Crvena zvezda

Navijači Crvene zvezde su poznati po tome da stalno prave spektakl na svojim utakmicama. Ipak, upravo zbog toga, često moraju da upućuju širu javnost u ono što je nophodno kako bi se uspostavila prava sportska atmosfera na Marakani, ali i drugim stadionima širom Evrope, kao i na košarkaškim utakmicama. 

Ovaj put, u pitanju je reputacija navijačke grupe "Delije", koja se oglasila povodom novonastalih rekvizita na domaćim i gostujućim utakmicama. 

Saopštenje najzagriženijih pristalica prenosimo u celini.

-Definitivno je došlo vreme da se obratimo Zvezdašima i skrenemo pažnju na određene stvari, koje počinju da uzimaju maha. Sada već više od petnaest godina dogovorom unutar grupe, Delije Sever, postavljeni su kriterijumi o tome ko može da nosi zastavu grupe ili grada. Mi kao ozbiljna grupa vodimo računa o našoj reputaciji i ne želimo da se naši rekviziti vijore na tribinama naših neprijatelja. Sve je češća pojava da simpatizeri našeg kluba sami izrađuju zastave svojih mesta i gradova i kače ih na utakmicama našeg kluba. Ovim tekstom želimo da još jednom skrenemo pažnju svima i apelujemo na sve Zvezdaše da ne rade ovakve stvari. Da poštuju odluku grupe i ne dolaze u situaciju da se protivnici naslađuju uzetim rekvizitima. Kad je grupa prisutna stajaće zastave kojima je tu mesto, kada grupa nije prisutna nikakvih zastava ne treba da bude - stoji u oglasu "Delija" čemu dodaju 

 

-Još jedna stvar na koju moramo da skrenemo pažnju, a to su odlasci na gostovanja. Neretko se mogu videti simpatizeri koji se ponašaju kao da su navijači grupa. Šetaju opušteno i slobodno u obeležjima kluba kroz razne gradove. Okupljaju se dan ranije po barovima i trgovima, navijaju, a neretko i provociraju protivnike. Ono što svi trebaju da razumeju jeste da je naša grupa svojim aktivnostima nanela štetu mnogim rivalima i neprijateljima. Takođe da se navijački pokret razvija u raznim delovima Evrope i nikada ne znate gde ćete doći u neku opasnost. Treba jasno napraviti razliku ko je grupa a ko simpatizer. Ono što trebaju svi da shvate jeste da su meta kada dođu veče ranije u neki grad, šetaju u grupama, zauzimaju trgove i navijaju. Bahato ponašanje će nekada doći na naplatu i zato želimo da prekinemo sa ovim što pre. Grupa će nastaviti da osvaja razne evropske gradove jer je spremna na izazove koji sve to nose. Vi ostali budite ono što jeste, ne pokušavajte da budete grupa ako ste već sami izabrali put da to u stvarnosti niste. Ako već dovedete sebe u tu situaciju, od vas se očekuje da se borite do poslednjeg atoma snage, da odbranite čast naše tribine i kluba, u suprotnom snosićete odgovornost i biti sankcionisani - dovršile su "Delije".

Navijači su takođe istakli da ova molba važi već od naredne utakmice koju će Zvezda odigrati u Superligi Srbije, protiv Voždovca desetog februara, i na svim dešavanjima u drugim sportovima

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading