UEFA PRESEKLA: Evo gde će se igrati Evropska prvenstva u fudbalu 2028. i 2032.

Autor:

Sport

10.10.2023

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oba kontinentalna šampionata organizovaće po dve zemlje.

UEFA PRESEKLA: Evo gde će se igrati Evropska prvenstva u fudbalu 2028. i 2032.

Foto: Uefa.com

UEFA

Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. godine biće održano u Velikoj Britaniji i Irskoj, a EVRO 2032. godine će zajednički organizovati Italija i Turska, presekla je UEFA.

Ono što je posebno zanimljivo, jeste da reprezentacija Velike Britanije u fudbalu ni ne postoji, već da se kao zasebne selekcije takmiče Engleska, Škotska, Vels i Severna Irska. Za očekivati je da će domaćini, kao i do sada imati direktan plasman na EVRO, ali Englezi to ne žele. Naime, iz Londona najavljuju da oni kao kolevka fudbala planiraju da se za mesto na kontinentalnoj smotri izbore kroz kvalifikacije, što je nešto sa čim se svet fudbala dosad nije susretao.

Kada je u pitanju EVRO 2028 poznato je da će otvaranje biti u Kardifu, a finale, očekivano, na Vembliju u Londonu. Ostali gradovi domaćini trebalo bi da budu Belfast, Birmingem, Dablin, Glazgov, Liverpul, Mančester (nije precizirano na čijem stadionu) i Njukasl.

Što se EVRO 2032 tiče tu je manje poznatih detalja imajući u vidu da će se odigrati tek za devet godina. Međutim, sam spoj Italije i Turske kao domaćina je zanimljiv. Pogotovo imajući u vidu da je Turska aplicirala za domaćinstva i EVRO 2028 i EVRO 2032. Za sada se zna da će u konkurenciji za domaćine biti 20 stadiona a da će UEFA do oktobra 2026. godine orediti koji će deset stadiona biti poprišta mečeva. Pritom će i Italija i Turska biti domaćini na po pet stadiona, bez obzira na to što Italija ima mnogo veću fudbalsku kulturu i istoriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading