DULJAJ O STRANIM SUDIJAMA: Ne, naši imaju kredibilitet! Partizanu ne leži Napredak

Autor:

Sport

30.09.2023

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener crno-belih govorio je pred gostovanje u Kruševcu u nedelju od 17.00.

DULJAJ O STRANIM SUDIJAMA: Ne, naši imaju kredibilitet! Partizanu ne leži Napredak

Foto: Starsport

Igor Duljaj

Fudbaleri Partizana u nedelju od 17 časova gostuju u Kruševcu ekipi Napretka u okviru meča 10. kola Superlige Srbije, a tim povodom na konferenciji za mediji govorio je trener crno-belih Igor Duljaj.

"Parni valjak", podsetimo, deli prvu poziciju sa TSC i ima četiri boda više od večitog rivala i šestostrukog uzastopnog šampiona Crvene zvezde. Inače, prethodno je odložen večiti derbi zbog Dana žalosti koji je nastupio zbog ubistva trojice Srba na Kosmetu, a nedelju za nama takođe je obeležila i smena u vrhu Sudijske komisije na čelu sa predsednikom Dejanom Filipovićem.

Mene interesuje samo sportska priča. Ja sam pre nekoliko dana prisustvovao treningu mlađih kategorija. To što roditelji pričaju sudijama je strašno, a to je postalo normalno. Sudije imaju pritisak. Nekada se mi treneri ponašamo kako ne treba, upućujemo reči koje nisu dostojne trenera. Svi smo mi ljudi, svi mi grešimo. I prvi put kada sam pričao o tome, svi imamo pritisak, a najvažnije je da se sve radi u interesu fudbala, to je na prvom mestu - rekao je Duljaj.

Jedna od opcija, koja je barem zasad u domenu teorije, jeste angažovanje stranih sudija.

Ne, zato što imamo sudije koje sude evropske utakmice. Oni imaju kredibilitet za velike utakmice. Oni su pod pritiskom javnosti, svaka njihova greška se gleda. Sada imamo tehnologiju, VAR, dosta mogućnosti da sve bude regularnije i da se olakša sudijama na samom terenu - istakao je Duljaj, a potom se osvrnuo na meč u Kruševcu:

Ne bih rekao da je olakšavajuće što nismo igrali derbi, mi smo se pripremali, imali smo odgovarajuće treninge. I mi i Napredak smo ispali iz takmičarskog ritma. Oni su odigrali protiv Pazara 17. u mesecu, a i mi smo igrali u petak. Napredak je težak rival za Partizan. Nekada smo imali 2008. i 2015. godine svetle trenutke kada smo uzimali titulu, a oni su isto nekada nas dobijali kada je to bilo ključno.

Strateg Partizana pokušao je da odgovori na pitanje zašto Napredak "ne leži" crno-belih.

- Ima dosta primera da imate tim koji vam ne leži. Nama je to Napredak, koji na svom terenu igra odlično. Upravo ima dobre rezultate protiv Partizana. Mi imamo naš cilj, a to je da nastavimo pobednički niz. Važno je da uz dobru podršku naših navijača dođemo do tri boda, što neće biti lako. Teško je popeti se gore, ali još teže je ostati. Primili smo 10 golova, što nije dobro. Ali svaki tim koji dominira, uvek ima probleme u odbrani - zaključio je Duljaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading