LOVA DO KROVA: Srpski rukometaš dobio UGOVOR ŽIVOTA!

Autor:

Sport

25.09.2023

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seli se na Bliski istok.

LOVA DO KROVA: Srpski rukometaš dobio UGOVOR ŽIVOTA!

Foto: Tanjug/AP

Petar Nenadić karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Jedan od najboljih rukometaša Evrope prihvatio je ponudu Al Halidža.

Bivši reprezentativac Srbije je prethodno igrao za PSŽ. 

Saudijci ne žale pare ni u jednom sportu, a Nenadić će za uslove rukometa imati astronomskih 600.000 evra godišnje.

Ugovor je potpisan do kraja 2025. godine. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Petar Nenadić

 

Iskusni srednji bek je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, a potom igrao za Algesiras, Barselonu, Pik Seged, Holstebro, Vislu, Fuše Berlin, Vesprem i Pari Sen Žermen.

Petar Nenadić potiče iz rukometne porodice. Njegov otac Velibor je takođe bio rukometaš i kapiten Crvene zvezde tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, a majka Dragica Lečić-Nenadić u dresu KK Crvena zvezda osvojila je dve titule prvaka države i dva kupa, a takođe je bila član ekipe koja je osvojila Ligu šampiona 1979. godine. Petrov brat Draško takođe je rukometaš.

Oženjen je odbojkašicom Jelenom Nikolić.

Nenadić je bio član kadetske reprezentacije Srbije i Crne Gore koja je 2004. godine osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Sa istom selekcijom je ponovio uspeh i sledeće godine kada je osvojeno zlato na Svetskom prvenstvu u Kataru. Osvojio je i zlatnu medalju na Mediteranskim igrama 2009. u Peskari.

Sa seniorskom reprezentacijom Srbije je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Srbiji. Za nacionalni tim je igrao na pet Evropskih prvenstava (2010, 2012, 2014, 2016. i 2018) kao i na Svetskom prvenstvu 2013. godine.

Od reprezentacije se oprostio u februaru 2022. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading