DOLIJALI! Otkrivena PREVARA mafije sa Balkana! Poznati sportista VOĐA kriminalne BANDE! VARALI kladionice i OVAKO im otimali NOVAC!

Autor:

Sport

20.09.2023

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekspresna reakcija Interpola.

DOLIJALI! Otkrivena PREVARA mafije sa Balkana! Poznati sportista VOĐA kriminalne BANDE! VARALI kladionice i OVAKO im otimali NOVAC!

Foto: Instagram.com/printscreen, pixabay.com

Prevara

Španska policija, Interpol i Europol razotkrili su kriminalnu organizaciju koja je na neobičan način prevarila kladionice.

Ceo slučaj sumnjivih onlajn klađenja razotkriven je pre tri godine, što je bio razlog da se pokrene istraga koja je kasnije donela šokantne rezultate.

U međuvremenu je utvrđeno da je u Španiji osnovana kriminalna mreža koju čine državljani Bugarske i Rumunije, dok su otkrili i način pomoću koga su nelegalno dolazili do novca.

Preciznije, kriminalna banda je pronašli način da se posluži tehnologijom, odnosno satelitima, preko kojih su uživo pratili razna sportska takmičenja. Time su uspeli da vide rezultat i šta će da se desi pre nego što to registruju kladionice.

Imali su spremne naloge, pa su preko interneta lako mogli da naprave sigurne i velike uplate na klađenje.

Samim tim su napravili niz prevara, inkasirali ozbiljnu svotu novca, ali nisu mislili da će biti sumnjivi kladionicama, pa zatim i policiji.

Otkriveno je i da je vođa organizacije, inače nekadašnji bugarski stonoteniser, potplatio pojedine fudbalere koji su igrali za rumunske fudbalske klubove.

 

 

Europol navodi da su se pripadnici ove grupe najčešće kladili na utakmice u azijskim i južnoameričkim fudbalskim ligama, ali i u Bundesligi. Sumnja se da su dobili novac i na UEFA Ligi nacija, Svetskom prvenstvu u Kataru, kao i na ATP i ITF teniskim turnirima.

Za naloge su koristili lažna imena, a kako bi se obezbedili, platili su ozbiljan novac vlasniku jedne velike kladionice.

Tokom policijske akcije uhapšeno je 23 osobe, pretražene su četiri kuće, zaplenjene dve, kao i tri luksuzna vozila, dva satelita, uređaj za ometanje signala, 47 računa u banci, 80 mobilnih telefona...

Navodi se i da je organizacija bila povezana sa drugim kriminalnim grupama širom Evrope, a istraživalo se posebno nameštanje fudbalskih utakmica u Rumuniji gde je kriminalna mreža bila najaktivnija. Cela akcija je trajala nekoliko meseci, a početkom septembra vođa, odnosno bivši bugarski stonoteniser, izručen je Španiji.

Deo grupe se još uvek nalazi u bekstvu, ali istraga nije zatvorena jer nadležni organi čine sve da identifikuje korumpirane sportiste, koji su umešani u ovaj slučaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading