MANČESTER I NORVEŠKA U SUZAMA: Haland zbog teške povrede iznenada završio karijeru!

Autor:

Sport

17.09.2023

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teška sudbina miljenika navijača "građana".

MANČESTER I NORVEŠKA U SUZAMA: Haland zbog teške povrede iznenada završio karijeru!

Foto: Tanjug/AP

Navijači Mančester sitija

Fudbaleri Mančester sitija će u prvom kolu Lige šampiona na svom Etihadu dočekati ekipu Crvene zvezde, a glavna uzdanica "građana" u tom meču biće golgeter Erling Haland.

Norvežanin je u plavi deo Mančestera stigao pre nešto više od godinu dana, iz Borusije Dortmund.

Haland je već u prvoj sezoni pokazao da se radi o vanserijskom igraču, a za razliku od mnogih njegovih saigrača, Erlingova želja od malih nogu je zaista bila da zaigra za Siti.

Razlog za tako nešto je njegov otac Alfi Haland, koji je od 2000. do 2003. godine bio član "građana".

Međutim, Alfi je u leto 2003. godine završio karijeru, pošto nije uspeo da se oporavi od krvničkog starta Roja Kina, u mančesterskom derbiju dve godine ranije.

Kapiten Mančester junajteda je tada servirao hladnu osvetu Halandu za provokaciju iz 1997. godine, kada je Norvežanin nastupao za Lids.

Prgavi Irac je zapamtio da mu je na toj utakmici Haland prišao i rekao da ne simulira, iako je Kin doživeo nezgodnu povredu.

Sreli su se četiri godine kasnije, Roj Kin jejedva dočekao da "obogalji" Halanda, a uz sve to je i on njemu poručio da ne folira i da ustane, iako je bio vrlo svestan šta je uradio.

Posle toga, Alfi je pokušao da se vrati fudbalu, ali je u naredne dve godine samo pet puta zakoračio na teren, ulazeći sa klupe. Na kraju mu je postalo jasno da ga je ta rasprava sa Kinom koštala karijere i okačio je kopačke o klin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Ćure

17.09.2023 08:03

Au koja ste vi bagra sa tim naslovima mrrrrrrš

Sinke

17.09.2023 11:05

@Ćure - Velika bagra..bitange